Supa de rosii cu pipote si inimioare de pui

de adasev12 in Supe, 23 Aug 2010 | 6064 vizualizari

 

Reteta aceasta o am de la soacra mea, dar ea originala este cu galuste...mie nu mi-a placut prea mult asa ca am adaptat-o putin la gusturile mele...asa ca a iesit i supa umatate moldoveneasca, jumatate ardeleneasca...

 

INGREDIENTE

  • 300 gr ranzici si inimi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • cateva fire de telina si putina radacina
  • 2-3 morcovi
  • 1 conserva de rosii decojite de 400 gr
  • patrunjel verde
  • 2 maini de taitei subtiri
  • sare, piper, un strop de ardei iute
  • smantana pt servit ( optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu pipote si inimioare de pui:

Mai intai se pun ranzicile( sau pipote, cum li se mai spune...) si inimioarele la fiert in apa cu sare intr-o cratita si se lasa vreo 30 min, timp in care se mai aduna din cand in cand spuma de deasupra. Se adauga apoi in oala ceapa si telina in bucati mari si se mai lasa 15 min. ceapa eu o pun intreaga, fiindca la final o scot din supa.


Adaugam apoi rosiile mixate fin , morcovii taiati in fasii mai lungi si ardeiul taiat cublete si mai lasam 10 min ca sa fiarba bine.acum adaugam si taiteii si mai lasam 5-6 min si la final dacavi se pare prea subtire supa se paote drege cu o lg de faina cu apa si/sau smantana...eu nu mai adaug.supa in sine este dulceaga, dar daca vi se pare prea dulce adaugati putin suc de lamaie sau bors magic...eu optez pt a doua varianta. potriviti de sare, adaugati un pic de piper sa-i dea gust si inchideti focul. lasati supa 10 min sa se aseze , scoateti din supa ceapa si bucatile de telina si adaugati patrunjelul verde taiat fff fin. se poate adauga patrunjelul si doar in farfurie ,dupa ce ati pus cioba( de multe ori eu asa il pun, pt aspectul deosebit care il da mancarii)


P:S: eu va sfatuiesc ca patrunjelul in orice fel de mancare sa-l adaugati abia la sfarsit, fiindca o sa-si pastreze culoarea si o sa dea aspect mancarii, plus ca da si un gust savuros...daca il adaugati in timpul fierberii isi va pierde gustul si doar va da mancarii un aspect de...inghesuilala, de...un fel de iarba...


cam atat...eu personal servesc orice fel de supa/ciorba cu smantana, dar sotul meu, care este moldovean nu prea , asa ca smantana o aduc la masa separat si cine vrea isi pune in farfurie.


sper sa va placa supa mea si...pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu pipote si inimioare de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

jolygina 1

26.08.2010, 01:36

buna

adasev12 1

26.08.2010, 15:34

merita incercata..e o supa f usoara...si buna, zic eu...

tanyapatap 1

14.12.2010, 09:40

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu galuste de gris