Supa de rosii cu radacinoase de iarna

de Brindusa in Supe, 2 Mar 2011 | 3363 vizualizari

 

Zilele astea am facut curat in camara cu borcane (a venit primavara, nu?). Ascunse prin fundul unui raft am gasit doua borcane cu suc de rosii, facute asta vara. Si imediat inima mea a tresarit fericita: supa de rosii scrie pe voi. In general cand fac supa de rosii folosesc supa de baza de pui. De data asta n-am avut asa ceva in congelator. In schimb am gasit prin cutiile frigiderului tot felul de radacinoase: morcov, telina, patrunjel, gulie, asa ca asta am folosit. Si niste taietei de casa. A iesit, asa cum zic americanii, comfort food.

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov mare
  • 1 gulie
  • 1/2 telina
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 ceapa mare
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 l suc de rosii
  • 1,5 l apa
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 mana de taietei de casa
  • sare dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu radacinoase de iarna:


  • Curata toate legumele si taie-le julienne (bastonase). Ceapa tai-o marunt.

  • Intr-o oala de 3 l incalzeste uleiul

  • Pune ceapa si caleste-o putin. Adauga legumele si caleste-le si pe ele cam 5 minute. Ai grija sa nu se arda.

  • Pune apa, oregano si niste sare. Lasa la foc mare pana ce incepe sa fiarba.

  • Fierbe la foc mic, acoperit, pana ce se inmoaie legumele (cam 15 minute). Spre sfarsit arunca in supa si o mana de taietei de casa.

  • Adauga sucul de rosii si mai da 2-3 clocote (sucul e deja fiert, asa ca nu mai trebuie sa stea mult pe foc)

  • Potriveste de sare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu radacinoase de iarna" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Anastasia 1

03.03.2011, 18:28

ce delicoasa trebuie sa fie

Bucataras Medi 1

03.03.2011, 20:23

O am in plan, mi-ai facut pofta.............

MIUTA 1

04.03.2011, 00:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sunca si mozzarella
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu galuste