Supă de roşii cu tăiţei de casă

de madi_marin in Supe, 27 Aug 2011 | 7987 vizualizari

 

Medi mi-a făcut poftă cu supa ei.....şi am pregatit-o şi eu pentru musafirii mei de mâine de la prânz.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg roşii
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 pastârnac
  • 1 telină mică
  • 1 legătură de mărar
  • ulei
  • sare
  • piper

Pentru tăiţei:

  • 1 ou
  • făină cât cuprinde
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de roşii cu tăiţei de casă:

Se prepară întâi aluatul pentru tăiţei pentru că trebuie să stea puţin să se usuce : se bate bine oul cu sare şi apoi se adaugă făină până obtinem o bilă de aluat nelipicios. Se întinde în foaie subţire pe masa înfăinată, apoi se taie la lătimea dorita si se fac fâşiuţe subtiri. Se lasă la uscat.

Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit ăn ulei. Se adaugă şi morcovii, pastârnacul şi ţelina rase pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se mai călesc câteva minute împreună, apoi se adaugă apă. Se lasă legumele să fiarbă.

Roşiile se spală şi se pun pentru 1 minut în apă clocotită, ca să se poată curăţa mai uşor de piele. Se dau apoi la robot ca să obţinem un sos gros.....sau un suc... Se toarnă peste legume. Se adaugă acum şi tăiţeii în supă. Se lasă să fiarbă cam 15-20 de minute, apoi se potriveşte gustul cu sare şi piper. Se dă vasul de pe foc şi se pune mărarul tocat.

E bună şi caldă şi rece.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

În loc de cuţit, pentru tăiat tăiţeii, putem folosi feliatorul rolă pentru pizza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de roşii cu tăiţei de casă" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de rosii cu smantana