Supa de rosii cu taitei de casa

de Bunica in Supe, 28 Aug 2011 | 18723 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta iti multumesc , Sidy.!....am luat reteta de taitei de la tine .

 

INGREDIENTE

  • Taitei:
  • 1 ou
  • 100 g. faina
  • sare
  • Supa:
  • 1 ceapa
  • 1 ardei 
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 bucata de telina
  • verdeata
  • sare 
  • 3 rosii mari
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu taitei de casa:

Taiteii:

Din ou, faina si sare se framanta o coca. Se aseaza pe planseta si se intinde cat se poate de subtire.Se lasa 5-10 min. , apoi se taie in fasii subtiri. Cine are masina de taiat paste o poate folosi. Am lasat taiteii sa se usuce pana am pregatit supa de rosii.

Supa:

Toate radacinoasele(ceapa, patrunjelul, morcovul,telina), ardeiul se spala , se curata si se taie cat se poate de marunt.

Intr-o oala de 3 l.se pune apa si se pune pe foc. Cand apa clocoteste se pun legumele si se lasa la fiert inca 10-15 minute. Cand legumele sunt aproape fierte se pun rosiile , care au fost date pe razatoare si lasam sa fiarba pana dispare spuma de la rosii. Daca a scazut apa se poate completa cu apa calda.

Cand totul este fiert se pun taiteii se se mai lasa circa 10 min. sa fiarba.

Se  stinge focul ,se sareaza si se pune verdeata.

TIPS-URI

1

La taitei nu se pune toata faina. Eu am avut un ou mic si nu am folosit 100g. faina ci doar 80 g.

2

In loc de rosii se poate folosi suc de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu galuste de gris