Supa de rosii simpla cu crutoane

de alilianaa in Supe, 1 Aug 2015 | 1007 vizualizari

 

Ca si la tortilla m-am inspirat de pe site-ul lui Adi Hadean. Ii multumesc ...

 

INGREDIENTE

  • 8-10 rosii (depinde de marimea lor)
  • sare, piper
  • busuioc uscat (in reteta lui Adi Hadean era proaspat)
  • 3 linguri ulei masline plus alte 2 linguri de ulei pentru crutoane
  • 1 l apa
  • 4-5 felii de paine (pentru crutoane)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii simpla cu crutoane:

Rosiile se spala si se curata de cotoare. Intr-o cratita mai mica ( eu am folosit una de 2 l)punem rosiile taiate jumatati ( sau in 3) . Adaugam sare piper si busuioc, 1 l apa si punem la foc. Cand  rosiile s-au fiert le pasam bine cu blenderul. Adaugam uleiul de masline  ( cat inca mai este fierbinte compozitia), potrivim de sare si piper.

Crutoanele: eu am folosit paine uscata ramansa in cosul de paine, de seara. Am  taiat cuburi feliile de paine, le-am stropit cu ulei de masline si le-am pus intr-o tigaie in care am mai pus 2 lingurite ulei de masline. Le-am lasat pret de 1-2 minute pe o parte, le-am intors pe cealalta parte si le-am scos pe un servetel. 

 Rece este cea mai buna. Crutoane pot fi pastrate intr-un servet de panza mai mult timp.

 

RETETA IN IMAGINI

Supa de rosii simpla cu crutoane-0
Supa de rosii simpla cu crutoane-1
Supa de rosii simpla cu crutoane-2
Supa de rosii simpla cu crutoane-3

COMENTARII (20)

-Licurici-

-Licurici- 1

03.08.2015, 09:37

imi place supa de rosii!

alilianaa

alilianaa 1

03.08.2015, 12:08

Multumesc pentru aprecieri

Gicuta69

Gicuta69 1

10.08.2015, 10:37

Simpla si delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!