Supa de scoici, chorizo si fasole

de mihaelar63 in Supe, 10 Mai 2018 | 1494 vizualizari

 

 Aceasta supa este de inspiratie spaniola. Usor am adaptat reteta la gustul nostru si materia prima ce o aveam la dispozitie. Este o supa deosebita, gustoasa si hranitoare.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr scoici decorticate [ congelate ]
  • 200 gr carnat chorizo feliat
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa
  • 1 felie telina
  • 1 ardei rosu
  • 1 cana fasole fiarta
  • 1 paghar vin alb sec
  • 1 pahar smantana fermentata
  • 1 lingurita mix uscat oglio, alio, chili[ patrunjel, usturoi, chili ]
  • 1 varf cutit pudra turmeric
  • capul si coada de la un somn
  • sare roz de Himalaya
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de scoici, chorizo si fasole:

  1. Curatati, spalati si taiati marunt legumele.
  2. Ceapa se toaca mai marunt. La fel si ardeiul. Restul legumelor le taiati dupa preferinta.
  3. Capul si coada de somn se spala si se fierbe in doi litri de apa sarata timp de 10 minute.
  4. Se scurge zeama de peste care se pastreaza si se alege carnea de pe oase.
  5. Caliti legumele si carnatul chorizo in ulei.
  6. Carnatul va elibera mai bine prin prajire.
  7. Adaugati zeama rezultata la fierberea pestelui si carnea acestuia peste legumele si carnatul prajit.
  8. Fierbeti 15 minute si adaugati vinul, turmericul si condimentele.
  9. Smantana se pune in supa, diluata cu zeama fierbinte.
  10. Gustati si sarati /acriti daca este nevoie.

                     Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Bineinteles folosti scoici proaspete daca aveti posibilitatea.

2

Supa aceasta se poate prepara si cu alte fructe de mare sau chiar doar cu peste.

3

Puteti inlocui fasolea cu cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de scoici, chorizo si fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Constelatialeu 1

10.05.2018, 20:08

Sa ma chemi cand nu pui scoicoaze din alea....

mihaelar63 1

11.05.2018, 15:18

Cleme , poti porni la drum . Facem fara

dantes 1

12.05.2018, 07:35

Interesanta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu capsuni

ieri la 20:06

Tort cu pere si mascarpone

de Lau 9

ieri la 08:45

Tarta cu fructe

de Lau 9

ieri la 08:19

Iahnie de fasole boabe la Multicookerul 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot

pe 02.08 la 23:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

4604 puncte

Rocsi

4407 puncte

Constelatialeu

3220 puncte

Gherca Daniela

3126 puncte

Catalina L

2432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana de naut cu chorizo si bulgur
  • 29

    J

  • 30

    V

  • 31

    S

  • 01

    D

  • 02

    L

  • 03

    MA

  • 04

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu capsuni

ieri la 20:06

Tort cu pere si mascarpone

de Lau 9

ieri la 08:45

Tarta cu fructe

de Lau 9

ieri la 08:19

Iahnie de fasole boabe la Multicookerul 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot

pe 02.08 la 23:44

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de legume cu scoici