Supa crema de dovleac

de Julie in Supe, 31 Oct 2010 | 3812 vizualizari

 

O supa foarte sanatoasa, cremoasa , consistenta si putin afumata .

 

INGREDIENTE

  • 400 g dovleac,
  • 1 ceapa
  • 4-5 felii de bacon afumat,
  • 200 g smantana,
  • sare, piper,
  • cimbru,
  • rozmarin,
  • ulei


Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac:

Dovleacul se curata de coaja,se indeparteaza semintele si se taie in cuburi mici. Se aseaza intr-o tava si se presara cu sare, piper, rozmarin ,cimbru si un strop de ulei de masline. Se da tava la cuptor pana cand dovleacul se inmoaie si se concentreaza toate aromele.

Dovleacul poate fi si fiert ,dar mult mai gustoasa iese supa daca acesta este copt.

Baconul se taie feliute si se prajeste in putin ulei, apoi se scoate deoparte. In grasimea lasata se adauga ceapa tocata marunt si se caleste pana ce se inmoaie. Se adauga dovleacul copt , se acopera cu apa si se lasa sa dea 2-3 clocote. Se paseaza cu blenderul pana se obtine o consistenta cremoasa ,catifelata. Pentru a obtine o supa si mai fina , amestecul poate fi strecurat.

Se aseaza din nou pe foc si se reancalzeste usor. Se adauga 150 g smantana , pentru a subtia putin supa si se amesteca bine. Se asezoneaza cu sare, piper, nucsoara.


Supa va deveni cu adevarat speciala cand asezata in bol se va turna deasupra

restul de smantana si baconul prajit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

lia maria 1

01.11.2010, 12:33

o supa buna mai potservi

ionela2682 1

01.11.2010, 13:45

vanilla 1

02.11.2010, 12:47

minunat arata!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4197 puncte

Catalina L

3391 puncte

 Merisor

3247 puncte

Constelatialeu

2943 puncte

RODIMUR

2844 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de rosii cu fidea si mozzarella