Supa de sfecla cu pierogi umpluti cu varza si ciuperci

de Adinuta in Mancaruri de post, 16 Noi 2009 | 4101 vizualizari

 

Am mancat acum cateva zile aceasta supa, numai ca era facuta cu carne de miel. Eu nu prea sunt fan miel, asa ca am facut o varianta vegetariana a supei si am umplut pierogi cu varza si ciuperci. A iesit taaaaare buna! Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

Pentru supa si umplutura:
  • un sfert de varza proaspata mai mica
  • vreo 5 ciuperci mari
  • 2 sfecle mari
  • vreo 3-4 cepe mititele sau 2 mai mari
  • vreo 4 catei usturoi
  • o frunza de dafin
  • sare
  • piper
Pentru pierogi:
  • 4 cani de faina
  • 2 cani apa fierbinte
  • o lingura ulei de masline
  • un pic de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de sfecla cu pierogi umpluti cu varza si ciuperci:

 Pasul 1: Am spalat legumele. Am curatat sfecla, morcovul si o ceapa, le-am taiat bucati mari si le-am pus la fiert cam cu un litru si jumatate de apa. Puteti pune si cateii de usturoi la fiert, eu insa i-am pus la sfarsit, zdrobiti. Varza si ciupercile le-am taiat si le-am tocat marunt la robotul de bucatarie.

Pasul 2: Am taiat cealalta ceapa si am pus-o la calit cu un pic de ulei. Cand a inceput sa se aureasca am pus varza, ciupercile, in pic de apa si foaia de dafin. Le-am lasat la fiert, amestecand din cand in cand. La sfarsit, cand a fiert, am adaugat sare, piper si apoi am lasat-o la racit. Intre timp am facut un aluat elastic din faina, un pic de sare si ulei, peste care am pus apa fierbinte, am amestecat intai cu furculita, apoi cand s-a racit, cu mana. Aluatul nu se framanta foarte mult, sa nu se intareasca. Se lasa deoparte cateva minute, acoperit.

Pasul 3: Am intins aluatul intr-o foaie subtire din care am decupat forme rotund cu paharul. Arata mai bine daca formele si respectiv pierogi sunt mici... eu le-am facut cam mijlocii pentru ca imi place sa simt gustul umpluturii si pentru ca oricum ia ceva timp modelarea lor. Formele rotunde de aluat se umplu fiecare cam cu cate o lingurita de umplutura de varza cu ciuperci. Setine aproape un pahar cu apa pentru a umezi marginile acestor coltunasi si a-i lipi bine. Am presat marginile cu furculita. Sunt mai aratoase si se lipsesc si mai bine asa.

Pasul 4: Apoi am pus pierogi (in functie de cat de mare e oala puteti pune la fiert destul de multi o data) intr-o oala cu apa clocotita (cu un pic de sare).  Am amestecat usor pentru ca pierogi sa nu se prinda de fundul oalei sau intre ei. Sunt fierti cand se ridica la suprafata, plutesc. I-am scos pe o farfurie mai mare.

Pasul 5: Am adaugat usturoiul pisat in supa de sfecla care intre timp a fiert. Am mai lasat-o un pic pe foc, am oprit-o si am strecurat-o. Eu am mancat aici supa de sfecla limpede, cu pierogi, fara altceva, dar cum imi place sfecla, am razuit ceva bucatele inapoi in supa strecurata. Untr-un castronel am pus frumos cativa pierogi fierti, iar peste, supa de sfecla. Pofta buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de sfecla cu pierogi umpluti cu varza si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

luminita20_2006 1

16.11.2009, 21:03

sunt foarte bune...felicitari

Adinuta 1

17.11.2009, 00:08

e tare buna supa, mai ales pierogi, sa le incercati

adry88 1

08.05.2011, 16:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12850 puncte

Rux

Rux 9

10160 puncte

mihaelar63

8020 puncte

katty

7870 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Napoleon
  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA

  • 01

    MI