Supă de sfeclă cu roşii, crutoane şi brânză feta

de anomisana in Supe, 7 Feb 2012 | 1720 vizualizari

 

Când e vorba de preferinţe culinare, soţul meu este înebunit după supa de roşii. Mie mi se pare plictisitoare şi caut mereu să o fac altfel, să o înveselesc, să-mi placă şi mie, să mâncăm amândoi. De data asta, este cu adaos de sfeclă roşie.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr sfeclă roşie
  • 1 litru de roşii pasate
  • 1 morcov
  • o bucată de ţelină
  • 2 cuburi de găină
  • sucul unei jumătăţi de lămâie
  • pătrunjel verde
  • brânză feta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de sfeclă cu roşii, crutoane şi brânză feta:

Am dizolvat cele 2 cuburi de găină în 750 ml apă şi am dat în clocot. Am adăugat sfecla tăiată cuburi, morcovul şi ţelina şi am fiert 15 minute. Între timp am copt în cuptor crutoanele din cuburi de pâine, unt şi nucşoară şi am tăiat brânza cubuleţe. Când legumele au fiert, am adăugat roşiile pasate şi am mai fiert 5 minute, apoi am pasat totul în blender. Am mai pus la fiert preţ de un clocot, am adăugat suc de lămâie, am potrivit de sare şi piper. Am pus în boluri, am presărat crutoane, cuburi de brânză şi pătrunjel şi am făcut repede pozele, că soţul meu nu mai avea răbdare de atâta poftă.

 

TIPS-URI

1

reţeta de unde m-am inspirat era fără morcov şi ţelină, dar eu m-am gândit la un plus de aromă

2

în reţeta originală erau doar 200 ml roşii pasate, dar după ce am pus 500 ml tot puţin mi s-a părut, aşa că am mai adăugat încă 500 ml

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de sfeclă cu roşii, crutoane şi brânză feta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

07.02.2012, 20:17

ce-mi place culoare ce o da sfecla la supe si ciorbe

anomisana 1

07.02.2012, 22:41

Ca de obicei, sunteţi amabili.
Ina, ce a fost dostractiv la poze?

RuxyRux 1

08.02.2012, 21:35

Trebuie sa fie perfecta!!! ce pofticios simpatic ai

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Supa de curcan cu taietei de casa