Supă de sfeclă cu roşii, crutoane şi brânză feta

de anomisana in Supe, 7 Feb 2012 | 2318 vizualizari

 

Când e vorba de preferinţe culinare, soţul meu este înebunit după supa de roşii. Mie mi se pare plictisitoare şi caut mereu să o fac altfel, să o înveselesc, să-mi placă şi mie, să mâncăm amândoi. De data asta, este cu adaos de sfeclă roşie.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr sfeclă roşie
  • 1 litru de roşii pasate
  • 1 morcov
  • o bucată de ţelină
  • 2 cuburi de găină
  • sucul unei jumătăţi de lămâie
  • pătrunjel verde
  • brânză feta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de sfeclă cu roşii, crutoane şi brânză feta:

Am dizolvat cele 2 cuburi de găină în 750 ml apă şi am dat în clocot. Am adăugat sfecla tăiată cuburi, morcovul şi ţelina şi am fiert 15 minute. Între timp am copt în cuptor crutoanele din cuburi de pâine, unt şi nucşoară şi am tăiat brânza cubuleţe. Când legumele au fiert, am adăugat roşiile pasate şi am mai fiert 5 minute, apoi am pasat totul în blender. Am mai pus la fiert preţ de un clocot, am adăugat suc de lămâie, am potrivit de sare şi piper. Am pus în boluri, am presărat crutoane, cuburi de brânză şi pătrunjel şi am făcut repede pozele, că soţul meu nu mai avea răbdare de atâta poftă.

 

TIPS-URI

1

reţeta de unde m-am inspirat era fără morcov şi ţelină, dar eu m-am gândit la un plus de aromă

2

în reţeta originală erau doar 200 ml roşii pasate, dar după ce am pus 500 ml tot puţin mi s-a părut, aşa că am mai adăugat încă 500 ml

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de sfeclă cu roşii, crutoane şi brânză feta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

07.02.2012, 20:17

ce-mi place culoare ce o da sfecla la supe si ciorbe

anomisana 1

07.02.2012, 22:41

Ca de obicei, sunteţi amabili.
Ina, ce a fost dostractiv la poze?

RuxyRux 1

08.02.2012, 21:35

Trebuie sa fie perfecta!!! ce pofticios simpatic ai

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de brocoli (cu mustar)