Supa de taitei

de ancutsa in Supe, 12 Oct 2016 | 1216 vizualizari

 

Taiteii de casa sunt mai gustosi decat cei din comert, asa ca am pregatit o supa doar cu taitei, a fost destul de consistenta si aromata, incat nu a mai fost nevoie de carne sau altceva.

 

INGREDIENTE

  • Pentru taitei:
  • 1 ou;
  • Faina cat cuprinde;
  • Pentru supa:
  • taitei;
  • 1 lingura delikat;
  • 1 varf lingurita sare;
  • 2.5 l apa (la o oala de 3 litri)
  • Patrunjel proaspat.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de taitei:


Pentru a pregati taiteii se amesteca intr-un castron oul cu putina faina, apoi adaugam treptat faina si amestecam pana obtinem un aluat bun de intins. Se presara faina pe masa si se intinde aluatul intr-o foaie subtire. Se lasa la odihnit o jumatate de ora, apoi se taie in fasii. O alta varianta este sa impaturiti aluatul sul si sa il taiati fasii. Se lasa la uscat cam 2 ore.



Pentru a pregati supa, se pun la fiert 2.5 litri de apa la o oala de 3 litri, cu putina sare. Cand apa da in clocot, se adauga delikatul, o lingura de ulei, taiteii si se lasa sa fiarba. Vom sti ca supa este gata cand se ridica taiteii deasupra.


Dupa ce am luat focul, adaugam patrunjelul tocat marunt.



Taiteii sunt gata cam in 2h 30min, dar supa propriu-zisa este gata in aprox 35 de minute.



Timp total: 3h


Portii: 6


Pofta Buna!




Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/10/supa-de-taitei.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de taitei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Floryella78 1

15.10.2016, 11:41

pacat de taiteii astia de casa, ca nu ai pus niste legume mai ales acum este sezonul lor, ceapa telina morcovi ,

ancutsa 1

15.10.2016, 19:14

Floryella, asa am vrut eu s-o fac si a iesit foarte gustoasa. Fiecare o face dupa bunul plac!

ancutsa 1

15.10.2016, 19:15

Mihaela,

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu taitei de casa