Supa din carne de strut

de Panacris in Supe/Ciorbe, 20 Dec 2016 | 240 vizualizari

 

Hai că v-am pus pe gânduri! ;) Medicul de familie ne-a recomandat să consumăm carne de struț, când ne-a citit rezultatele analizelor, vizând colesterolul, trigliceridele și ..... Am râs la momentul respectiv, de unde să cumpăr carne de struț??? Ei și zilele trecute am tot văzut că s-a pornit o campanie cu carne de struț. Am contact o prietenă ce mi-a oferit un voucher și am pornit comanda. După ceva încurcături, a ajuns și carnea acasă ;) No acum, cum să fac să nu observe Zmeii ce pun la  cale ;) Așa că în una din zilele când au fost plecați la treburile lor, am pornit “butoanele” :D. Sincer am fost tare încântată ;) Până la urmă le-a plăcut și lor ;) Dar acum, sper să nu devină obișnuiță, că totuși e cam „pipărat” prețul. Ei, dar de sărbători putem veni cu altceva decât tradiționalul porc sau vită ;)
Vă aduc în atenție două dintre cele trei rețete preparate din carnea de struț, că ficatul s-a evaporat înainte să pot face câteva poze de prezentare ;) Urmează data viitoare.
"Gatul strutului este unul lung, mai gros la baza si se subtiaza spre cap. Bucati de gat cu os cu lungime de 3-5 cm si aproximativ 5-12 cm diametru, ideale pentru ciorbe, rasol, Osso buco." sursa https://www.struti.ro/gat
Rețeta pentru supa din carnea de struț
P.S. Nu prea am poze intermediare ;) Totul a fost pe repede înainte ;) Dar sigur voi repeta supa ;) 
 

 

INGREDIENTE

  • cca. 500 g gât de struț 
  • 1 bucată ceapă galbenă 
  • 2-3 bucăți morcovi 
  • ½ bucată gulie 
  • ½ bucată păstârnac 
  • ½ bucată telină rădăcina 
  • 1 lingură sare de mare 
  • cca. 300 g tăiței de casă 
  • ½ legătură pătrunjel verde .
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa din carne de strut:

Carnea de struț se pune la fiert în oala minune sau aparatul de gătit CrockPot, cu apă rece, cca. 1 oră, apoi se spumează și se adaugă legumele curățate și mărunțite. Se asezonează de sare și se mai lasă la fiert cca. 60  min la foc mic. Spre finalul fierberii, se adaugă tăițeii, lăsându-se la fiert cca. 15 minute la foc mediu.

Supa se servește fierbinte asezonată cu pătrunjel verde tocat mărunt.

 

Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa din carne de strut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

MotanLaOale 1

20.12.2016, 22:51

Ksenya 1

21.12.2016, 08:57

Vreau si eu s-o gust!

anca_rm 1

21.12.2016, 09:30

sunt curioasa cum este , aveti grija de voi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Taci si inghite
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!