Supa din rasol de vitel cu zdrente de ou

de Oana in Supe, 10 Oct 2010 | 6233 vizualizari

 

Noi suntem innebuniti dupa rasolul de vitel asa ca am facut ieri o supa excelenta, tocmai buna pe frigul asta :)

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de rasol de vitel cu os
  • 2 morcovi mari
  • o ceapa
  • 2 ardei grasi rosii
  • 4 cartofi
  • un dovlecel mic
  • o mana cu taietei lati
  • un ou
  • patrunjel verde
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa din rasol de vitel cu zdrente de ou:

Rasolul de vitel se spala si se da in fiert pana iese toata spuma, se arunca apa si se spala bine cu apa rece, apoi se pune la fiert in 3 litri de apa cu sare si se fierbe acoperit pana se inmoaie bine carnea (vreo ora jumatate). Legumele se curata, ceapa si ardeiul gras se toaca cubulete, morcovii si dovlecelul se taie rondele mai groase. Se adauga in supa impreuna cu cartofii intregi si se potriveste gustul cu sare. Se fierb iar cu capac pana se inmoaie legumele, apoi se scot din supa si se pastreaza la cald intr-un vas de iena. Carnea se scoate, se curata de zgarciuri si se pune deoparte in vasul cu legume. In oala cu supa se rade putin morcov fiert si se adauga taieteii. La final se adauga oul batut bine si se formeaza zdrentele. Se presara cu patrunjel verde tocat si se serveste fierbinte,

Carnea si legumele fierte se servesc cu patrunjel verde si hrean proaspat ras.

 

RETETA IN IMAGINI

Supa din rasol de vitel cu zdrente de ou-0
Supa din rasol de vitel cu zdrente de ou-1
Supa din rasol de vitel cu zdrente de ou-2
Supa din rasol de vitel cu zdrente de ou-3
Supa din rasol de vitel cu zdrente de ou-4
Supa din rasol de vitel cu zdrente de ou-5

COMENTARII (15)

spiru1965

spiru1965 1

11.10.2010, 11:02

mihaelar63

mihaelar63 1

13.10.2010, 11:26

si eu dupa cei mici , stau la rand

Oana

Oana 1

13.10.2010, 19:46

Ah, Mihaela, s-au lins astia mici pe boticuri...data viitoare fac mai multa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!