Supa imperiala

de ianculubita in Supe, 3 Iun 2013 | 3839 vizualizari

 

Azi e inceput de saptamana,asa ca va recomand ceva imperial;nu-i o regula,asa mi-a venit!!

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • legume pentru supa (ceapa, morcov, telina)
  • Galuste:
  • 100 g faina
  • 100 g gris
  • 100 g unt
  • 7 oua
  • 100 g cascaval ras
  • sare
  • piper
  • un praf de nucsoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa imperiala:

Punem puiul curatat si spalat la fiert intr-o oala. Cand incepe sa fiarba adunam spuma, apoi adaugam legumele curatate, spalate si taiate mare. Mai adaugam 1 lingurita cu sare si cateva boabe de piper. Lasam sa fiarba incet cu capac 40 minute.

In acest timp facem galustele: intr-un castron batem ouale cu sare, piper, nucsoara, untul moale, adaugam faina amestecata cu gris iar dupa ce am omogenizat bine rasturnam in tava cu hartie de copt si lasam la cuptor 15-20 minute, depinde de cuptor. Dupa ce s-a racit, decupam cubulete sau orice alta forma, apoi lasam galustele deoparte.

Supa o strecuram, punem inapoi in oala supa limpede, potrivim de gust iar cand incepe sa fiarba adaugam galustele si lasam sa fiarba 5 minute.

Servim supa imediat cu patrunjel verde deasupra.

TIPS-URI

1

pentru legumele din supa si pui se gasesc multe intrebuintari: pui rasol cu mujdei si mamaliga, pui la cuptor cu legume sotate, salata de boeuf

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa imperiala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

03.06.2013, 19:25

Buna supita

ANNA_46 1

04.06.2013, 00:27

Foarte buna supica

ianculubita 1

04.06.2013, 09:24

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu galuste de gris