Supa imperiala

de ianculubita in Supe, 3 Iun 2013 | 3867 vizualizari

 

Azi e inceput de saptamana,asa ca va recomand ceva imperial;nu-i o regula,asa mi-a venit!!

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • legume pentru supa (ceapa, morcov, telina)
  • Galuste:
  • 100 g faina
  • 100 g gris
  • 100 g unt
  • 7 oua
  • 100 g cascaval ras
  • sare
  • piper
  • un praf de nucsoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa imperiala:

Punem puiul curatat si spalat la fiert intr-o oala. Cand incepe sa fiarba adunam spuma, apoi adaugam legumele curatate, spalate si taiate mare. Mai adaugam 1 lingurita cu sare si cateva boabe de piper. Lasam sa fiarba incet cu capac 40 minute.

In acest timp facem galustele: intr-un castron batem ouale cu sare, piper, nucsoara, untul moale, adaugam faina amestecata cu gris iar dupa ce am omogenizat bine rasturnam in tava cu hartie de copt si lasam la cuptor 15-20 minute, depinde de cuptor. Dupa ce s-a racit, decupam cubulete sau orice alta forma, apoi lasam galustele deoparte.

Supa o strecuram, punem inapoi in oala supa limpede, potrivim de gust iar cand incepe sa fiarba adaugam galustele si lasam sa fiarba 5 minute.

Servim supa imediat cu patrunjel verde deasupra.

TIPS-URI

1

pentru legumele din supa si pui se gasesc multe intrebuintari: pui rasol cu mujdei si mamaliga, pui la cuptor cu legume sotate, salata de boeuf

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa imperiala" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de cartofi cu porumb