Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

de Rocsi in Supe, 13 Aug 2019 | 227 vizualizari

 

Ai mei iubesc supa cu galuste, mai ales in sezonul cald. Am vazut aceasta reteta pe blogul Laurei de ceva vreme si o aveam salvata pentru a o pregati intr-o zi. Si cum ai mei isi doreau zilele trecute supa cu galuste, le-am zis ca le fac eu o reteta noua de supa, dar cu galuste de malai. Cred ca este prima supa care s-a mancat atat de repede. Nu pot sa va spun cat de incantati au fost de rezultat, iar galustele li s-au parut minunate. Si nici nu necesita mult timp ca sa o pregatiti! Chiar merita incercata! Eu am facut mici modificari fata de reteta Laurei, dar sper ca va placa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru galuste:
    • 300 ml lapte
    • 80 gr malai
    • 10 gr unt
    • 1 lingura cu varf parmezan ras
    • 1 ou
    • sare
    • piper
    Pentru supa:
    • 1 ceapa
    • 1 morcov
    • 300 gr pulpa de rosii proaspete
    • 200 gr rosii decojite din conserva
    • 200 gr boabe de porumb din conserva
    • 2 litri apa (sau supa de legume)
    • sare
    • pudra de chilli
    • 2 linguri ulei de rapita
    • 3-4 crengute patrunjel verde
    • 1 lingurita oregano uscat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa mexicana de rosii cu galuste de malai:

Incepem cu pregatirea galustelor: Puneti laptele la fiert intr-o cratita. Cand incepe sa dea in clocot, dati focul mai mic, turnati malaiul in ploaie. Amestecati cu un tel, iar cand mamaliga se ingroasa, luati cratita de pe foc. Puneti untul, un praf de sare si un praf de piper, amestecati. Acoperiti mamaliga cu folie, o lasati sa sa racoreasca, cat sa fie putin calduta.


Intre timp va puteti ocupa de supa.


Ceapa o curatati, o tocati marunt. Morcovul il decojiti, il taiati cubulete. Pulpa de rosii proaspete o taiati cuburi, la fel si rosiile din conserva. Boabele de porumb le scurgeti de zeama, le treceti pe sub un jet de apa rece si le puneti intr-o sita sa se scurga. Intr-o cratita puneti uleiul, ceapa, morcovul si pudra de chilli, la foc potrivit. Le sotati circa 2 minute, apoi adaugati pulpa de rosii. Amestecati din cand in cand, iar dupa 2-3 minute adaugati apa/supa. Dati drumul si boabelor de porumb, presarati oregano si sare. Puneti un capac peste oala, o lasati sa fiarba 20 de minute, la foc potrivit. Intre timp terminati de pregatit galustele. In mamaliga calduta puneti parmezanul, oul amestecati bine. Va umeziti mainile, rupeti bucatele mici din mamaliga, formati bilute. Dupa ce a trecut timpul de fierbere al supei, puneti usor galustele. Le fierbeti pana se ridica toate la suprafata. Stingeti focul la supa, iar deasupra presarati patrunjelul verde, tocat marunt. O mai lasati 10 minute acoperita, apoi puteti servi.


Poate fi servita atat calda cat si rece! Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa mexicana de rosii cu galuste de malai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Ina 1

17.08.2019, 22:38

foarte bine arata si chiar m-ai facur curioasa cu galustele astea cu malai

Ina 1

17.08.2019, 22:39

mie-mi ies bine galustele din gris si da, torn pe ele apa rece cu lingura pana se umfla cat trebuie

mihaelar63 1

18.08.2019, 00:17

Eu am mai completat la galuste si cu malai ca nu mi-a ajuns grisul Bune trebuie sa fie !!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Ina

Ina 7

7730 puncte

Panacris

6719 puncte

lucy2002

5001 puncte

Rocsi

4939 puncte

gaby_duceag

3129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Oua turcesti cu unt brun si spanac
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc, la tava

de Ina 7

ieri la 23:46

Medalioane de porc cu lamiie

ieri la 15:36

Tocanita de ciuperci cu pilaf si pipote

de Ancutsa 5

pe 15.08 la 20:08

Unt de arahide de casa

pe 15.08 la 09:58

RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii din pasta de rosii