Supa poloneza cu mazare verde

de mihaelar63 in Supe, 25 Ian 2010 | 5146 vizualizari

 

o supa care place mult copiilor dar si celor mari .

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu 
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 4 catei usturoi
  • 400 gr. mazare verde boabe [congelata sau proaspata ]
  • 1 buc os proaspat de porc
  • 3 oua
  • faina
  • alba
  • sare 
  •  100 ml ulei
  • piper
  • marar
  • zeama lamie
  • patrunjel verde
  • 200 ml smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa poloneza cu mazare verde:


  1. curatati spalati , taiati legumele .morcovul de preferinta rondele .

  2. ceapa , ardeiul , taiate cubulete se prajesc putin in ulei .

  3. se adauga cam 3-4 l apa si se pune mazarea , cartofii cuburi ,usturoiul , sarea si osul [in prealabil oparit ]la fiert .

  4. dupa 30 min , se bat ouale si se adauga faina alba, sa rezulte o coca de consistenta unei smantani mai groase [puneti si putina sare ].

  5. din coca rezultata cu ajutorul unei linguri puneti in supa clocotinda galuscute cat mai subtiri .

  6. dregeti supa cu smantana , zeama lamaie ,verdeata ,piper si neaparat marar .

 

TIPS-URI

1

nu am avut marar verde am pus seminte uscate de marar 1 lingurita rasa .

2

reteta originala are in loc de os de porc , cremvusti taiati rondele .

3

este gustoasa si fara carne .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa poloneza cu mazare verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

-Miti- 1

16.01.2011, 16:07

asta chiar arata bine!!!

adry88 1

08.05.2011, 16:06

Sidy 1

01.10.2012, 17:40

Gata Miha....m-ai facut curioasa ! deci mai adaug cartofi, usturoi si oarece oase..... Delicioasa tre'sa fie...trebuie incercata !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulou de pui servit cu galette de cartofi si mousse de ciuperci