Supa rosie, de gaina taraneasca:)

de ANCA in Supe, 25 Ian 2010 | 5581 vizualizari

 

..cand eram mica, supa/ciorba obligatoriu trebuia sa fie rosie, altfel nu ma atingeam de ea:)) o exasperam pe mama:))

 

INGREDIENTE

  • carne de gaina de tara, grasa si frumoasa:)
  • morcovi
  • telina
  • pastranac
  • radacina patrunjel
  • ceapa
  • suc de rosii

Galuste imperiale:

  • 50 gr. faina
  • 50 gr. gris
  • 50 gr. cascaval ras
  • 50 gr. unt moale
  • 3 oua
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa rosie, de gaina taraneasca:):

Carnea se pune la fiert in apa rece, se spumeaza.


Cand carnea este aproape fiarta, se pun legumele taiate cubulete si ceapa, care se fierbe intreaga, si se scoate din supa la final. Cantitatile de legume se adapteaza in functie de cata carne avem.


Am adaugat o cana cu suc de rosii, am lasat sa clocoteasca putin, am potrivit gustul cu sare si piper, apoi am pus galustile in supa si le-am lasat sa fiarba incet cam 5 minute.


Galustile le-am preparat dupa urmatoarea reteta http://www.bucataras.ro/retete/2065/galuste-imperiale-pentru-supa.html , postata de Leoflori, nu mai reiau operatiunea de preparare. Mi-au placut foarte mult, sunt delicioase!


Am oprit focul si am presarat o patrunjel tocat.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa rosie, de gaina taraneasca:)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

ANCA 1

26.01.2010, 08:24

hai maaaaaaaa......

gaby_duceag 1

26.01.2010, 14:36

"anca felicitari pt.reteta eu sunt grasa si frumoasa dar nu sunt disponibila pentru ciorba ")))

silvi0ara 1

18.02.2010, 15:01

Ce buna trebiue sa fie.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa Azteca