Supa thailandeza de legume

de Ksenya in Supe, 15 Mar 2017 | 6033 vizualizari

 

 Daca vreti sa incercati si altceva, va recomand o supa usoara si aromata, foarte buna. Iar daca aveti toate ingredientele la indemana, in maxim 15 minute e gata. Ideala in perioada postului. V-am dat cateva motive s-o testati :)
 

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata galangan sau ghimbir tocat marunt ( cam o lingurita cu varf)
  • 1 tija lemon grass tocata partea inferioara, iar cea superioara taiata in bucati mai mari
  • 300 g ciuperci champignon taiate in 4
  • 4 vinete thailandeze (thai eggplant) taiate in felii
  • o mana varza chinezeasca taiata fideluta
  • o mana rosii cherry
  • 4 catei usturoi tocati marunt
  • 2 salote tocate marunt
  • 2 frunze kaffir lime
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 1 lingura sos tamarind
  • 1 lingura sos soia
  • 2 linguri ulei
  • 2 fire ceapa verde taiate mai mare
  • ardei iute, dupa gust
  • 1 lingurita zahar palmier (optional)
  • frunze coriandru
  • 1,5 l stock de legume sau apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa thailandeza de legume:

 

 

Intr-o oala, turnam uleiul. Cand s-a incalzit, adaugam galaganul sau ghimbirul, lemon grass-ul, usturoiul, salotele, frunzele de kaffir, amestecam si lasam 1 minut pe flacara. Adaugam stockul de legume, adaugam vinetele si ciupercile, lasam 7 minute, adaugam varza chinezeasca, rosiile, toate sosurile si zaharul. Adaugam si sucul de lamaie. Lasam 2 minute. Oprim flacara!

Supa e gata!

Se serveste cu frunze de coriandru si ardei iuti, alaturi de orez simplu fiert.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cand nu este post, se adauga o lingurita shrimps paste.

2

Se mai adauga si o lingura sos de peste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa thailandeza de legume" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa chinezeasca cu pui si champinioane negre