Supa turceasca de iaurt - Yayla

de retetepersane in Supe, 29 Noi 2010 | 14962 vizualizari

 

Anul trecut in Decembrie, am mancat prima data aceasta supa minunata la Istanbul. Era frig, ploua torential, Bosforul era gri si gripa porcina care ameninta Turcia a fost alungata de aroma puternica de menta
Acum, dupa un an eu sunt rupta de raceala, mi-e lene sa pregatesc ceva complicat si Yayla e leac probat :D

 

INGREDIENTE

  • o mana de orez
  • 5 cani de supa de legume sau de pui ( eu am facut supa cu carne de pui, o ceapa, un ardei, un morcov), daca va plac supele concentrate puteti folosi din alea
  • 1 pahar mare de iaurt, am folosit Covalact, mergea si un pic mai mult, dar n-am avut pe cine sa trimit sa ia
  • 1 ou
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingura de unt
  • 2 linguri de menta uscata
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa turceasca de iaurt - Yayla:

1. In primul rand faceti supa de pui si strecurati-o.


2. Puneti la fiert orezul in supa limpede si lasati-l sa fiarba bine


3. Dati ciorba la o parte de pe foc


4. Intr-un castron mai mare amestecati oul cu cele 2 linguri de faina si omogenizati bine. Adaugati iaurtul.


5. Luati cate un polonic din ciorba care intre timp nu mai clocoteste si adaugati peste compozitia din castron si amestecati. Faceti la fel de vreo 3-4 ori.


6.. Acum incepeti sa turnati compozitia din castron cu polonicul inapoi in oala si mestecati. Ideea este sa nu se branzeasca.


7. Puneti ciorba din nou la foc mic, vreo 5 minute.


8. Intr-o tigaie topiti untul, adaugati menta si sotati putin, cu grija sa nu se arda, apoi presarati peste fiecare portie de ciorba.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa turceasca de iaurt - Yayla" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

kamy 1

30.11.2010, 02:27

5f

MotanLaOale 1

30.11.2010, 09:21

interesanta

giuliana 1

30.11.2010, 09:35

arata bine nu am mancat niciodata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu găluște imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu balt de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Sirop de menta