Supa-crema de ciuperci

de Andra_Constantinescu in Supe, 27 Feb 2017 | 904 vizualizari

 

O supa-crema foarte gustoasa, numai sa aveti grija cata nucsoara puneti, pentru ca ce-i prea mult strica. Pentru reteta m-am inspirat de aici.

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 50 g unt
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 500 g ciuperci champignon
  • 50 g faina
  • 1 l apa fierbinte
  • un varf de cutit de piper negru macinat
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • un varf de cutit de nucsoara macinata
  • sare
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de ciuperci:

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Se pune la calit intr-o craticioara cu 30 g de unt, doua linguri de ulei de masline si jumatate de lingurita de sare.


Se spala ciupercile si se feliaza, dupa care, circa 350 g dintre ele se adauga peste ceapa si se calesc, amestecand constant pana cand se evapora apa pe care acestea o lasa. Se adauga faina si se amesteca bine pana cand se imbraca toate ciupercile in faina (eu am procedat asa cum era scris in reteta pe care am gasit-o pe internet, dar va recomand sa amestecati faina separat cu putina apa rece si apoi sa o puneti peste ciuperci, pentru ca, asa cum am procedat eu, s-au format si cateva cocoloase). Se toarna apa fierbinte si se amesteca totul. Se fierbe supa circa 15 minute sau pana cand se inmoaie bine ciupercile.


Intre timp, intr-o tigaie se topeste restul de unt si se calesc ciupercile ramase, adaugand putina sare si un varf de cutit de piper negru macinat.


Supa se da prin robotul de bucatarie pentru a deveni o crema, dupa care se pune la loc in craticioara, se adauga smantana si se mai clocoteste 2-3 minute. Dupa aceea, se adauga ciupercile calite, se presara un varf de cutit de nucsoara macinata si se potriveste supa de sare.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

-Licurici- 1

28.02.2017, 08:50

anca_rm 1

28.02.2017, 10:05

buna supica

merisor 1

01.03.2017, 10:03

Buna, supa ta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Supa de mere