Supă-cremă de dovleac

de madi_marin in Supe, 13 Oct 2013 | 6527 vizualizari

 

Am primit o bucată dintr-un frumos dovleac şi am pregătit o supă-cremă foarte gustoasă,cu crutoane condimentate tot de dovleac. Urmează şi o plăcintă zilele următoare!

 

INGREDIENTE

  • 500 g cuburi de dovleac
  • 1 cartof mare
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapă
  • 1 păstârnac
  • 1 căţel de usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei
  • Crutoane :
  • cubuleţe mici de dovleac
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă-cremă de dovleac:

Punem întâi crutoanele la făcut : peste cubuleţele de dovleac se pune un pic de ulei, se amestecă bine ca să fie toate acoperite, se presară apoi cu sare şi cu piper din abundenţă. Se pun într-un singur strat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dau la cuptorul încins şi se întorc din când în când. Sunt deliciase aşa condimentate, însă nu ies tari, ci moi.

Pentru supă se curăţă legumele, se spală şi se taie cuburi, apoi se pun la fiert. Usturoiul doar îl curăţăm, nu îl şi tocăm, pentru o aromă fină. Când legumele sunt fierte, se pasează la robot. Se adaugă puţin ulei şi supă după consistenţa dorită. Se potriveşte gustul cu sare şi piper.

Se serveşte supa cu crutoanele de dovleac şi eventual smântână.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă-cremă de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa-crema de dovleac