Supa-crema de rosii by Jamie Oliver

de Lia_ in Reteta de vedeta, 25 Aug 2013 | 15076 vizualizari

 

Aceasta delicioasa supa este o reteta recomandata de Jamie Oliver, in cartea lui "Jamie's Dinner".
Jamie ne sfatuieste sa cautam rosiile cele mai coapte sau, daca deja avem niste rosii care mai trebuie sa se coaca, sa le lasam pe pervazul ferestrei 2-3 zile (nu in frigider) inainte de a le folosi.
El recomanda sa o gatim la foc mic.
Multumesc pt. sfaturi "rapsodia gusturilor".

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa, taiata fin
  • 1 catel de usturoi, taiat fin
  • 1 morcov, taiat cubulete /dat pe razatoarea mare
  • 1 mana de busuioc proaspat, taiat grob
  • ulei de masline
  • 1 kg rosii foarte coapte
  • 1.1 l de supa de legume/pui (sau apa si tot iese delicioasa)
  • 200 ml smantana
  • 1 lingura otet din vin rosu (eu am folosit otet balsamic)
  • 2 galbenusuri
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de rosii by Jamie Oliver:

Puneti 1 ceapa+1 morcov+1 catel usturoi+1 mana busuioc proaspat la calit, la focul cel mai mic, intr-o cratita mare cu cateva linguri de ulei de masline.
Acoperiti oala! Caliti timp de 20 de minute, amestecand din cand in cand.
Eu am uitat sa pun capac si dupa 15 min deja se carameliza si am intrerupt prajirea.

In timp ce legumele se calesc, decojiti rosiile si taiati-le grob.
Cea mai simpla metoda este scufundarea rosiilor pentru 1 minut in apa clocotita, apoi se decojesc foarte simplu.
Amestecul de legume si rosiile le mutati in oala de supa (nu e sanatos in cea teflonata), adaugati supa/apa si se fierbe acoperita la foc mic pentru inca 20 de minute.
In poza de preparare veti vedea la un moment dat niste "obiecte" in oala, aceea este supa inghetata pe care o aveam congelata.
 
Se paseaza supa cu un blender/ mixer de mana, dar cu atentie intrucat e fierbinte.
Eu am pasat cate jumatate din cantitate pt ca la viteza mare iese pe la capac cand e prea multa.

Dupa pasare, se mai pune pe foc cat sa dea in clocot, apoi se asezoneaza dupa gust cu sare si piper, la mine nu a fost cazul pt. ca am folosit supa sarata.

Amestecati smantana, galbenusurile si otetul intr-un castronel, eu am amestecat in prima zi doar 1/2, explic mai jos de ce.
Noi consumama supa asta in doua zile, prin urmare am oprit jumatate pentru a doua zi iar in cea pe care am consumat-o imediat am preparat pe jumatate sosul de smantana si l-am adaugat in toata supa ramasa.
Sub nici o forma supa nu se fierbe ulterior punerii galbenusului deoarece ouale se zdrentuiesc.
Chiar inainte de servire, se pune amestecul de smantana in supa.
O imbogateste si ii da o textura lucioasa si catifelata.

Se serveste imediat. Se poate decora cu frunze de busuioc (optional).

Savurati cu placere!

 

TIPS-URI

1

Acoperiti oala si dati focul cel mai mic cand caliti legumele, altfel se ard. Amestecati din cand in cand.

2

Sub nici o forma supa nu se fierbe ulterior punerii galbenusului deoarece ouale se zdrentuiesc.

RETETA IN IMAGINI

Supa-crema de rosii by Jamie Oliver-0
Supa-crema de rosii by Jamie Oliver-1
Supa-crema de rosii by Jamie Oliver-2
Supa-crema de rosii by Jamie Oliver-3
Supa-crema de rosii by Jamie Oliver-4
Supa-crema de rosii by Jamie Oliver-5
Supa-crema de rosii by Jamie Oliver-6
Supa-crema de rosii by Jamie Oliver-7
Supa-crema de rosii by Jamie Oliver-8
Supa-crema de rosii by Jamie Oliver-9
Supa-crema de rosii by Jamie Oliver-10
Supa-crema de rosii by Jamie Oliver-11

COMENTARII (24)

babi5

babi5 1

15.12.2013, 14:15

Panacris

Panacris 1

25.01.2015, 14:08

Xandrinne

Xandrinne 1

17.04.2015, 09:44

Minunata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!