Supa-crema de rosii by Jamie Oliver

de Lia_ in Reteta de vedeta, 25 Aug 2013 | 15721 vizualizari

 

Aceasta delicioasa supa este o reteta recomandata de Jamie Oliver, in cartea lui "Jamie's Dinner".
Jamie ne sfatuieste sa cautam rosiile cele mai coapte sau, daca deja avem niste rosii care mai trebuie sa se coaca, sa le lasam pe pervazul ferestrei 2-3 zile (nu in frigider) inainte de a le folosi.
El recomanda sa o gatim la foc mic.
Multumesc pt. sfaturi "rapsodia gusturilor".

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa, taiata fin
  • 1 catel de usturoi, taiat fin
  • 1 morcov, taiat cubulete /dat pe razatoarea mare
  • 1 mana de busuioc proaspat, taiat grob
  • ulei de masline
  • 1 kg rosii foarte coapte
  • 1.1 l de supa de legume/pui (sau apa si tot iese delicioasa)
  • 200 ml smantana
  • 1 lingura otet din vin rosu (eu am folosit otet balsamic)
  • 2 galbenusuri
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de rosii by Jamie Oliver:

Puneti 1 ceapa+1 morcov+1 catel usturoi+1 mana busuioc proaspat la calit, la focul cel mai mic, intr-o cratita mare cu cateva linguri de ulei de masline.
Acoperiti oala! Caliti timp de 20 de minute, amestecand din cand in cand.
Eu am uitat sa pun capac si dupa 15 min deja se carameliza si am intrerupt prajirea.

In timp ce legumele se calesc, decojiti rosiile si taiati-le grob.
Cea mai simpla metoda este scufundarea rosiilor pentru 1 minut in apa clocotita, apoi se decojesc foarte simplu.
Amestecul de legume si rosiile le mutati in oala de supa (nu e sanatos in cea teflonata), adaugati supa/apa si se fierbe acoperita la foc mic pentru inca 20 de minute.
In poza de preparare veti vedea la un moment dat niste "obiecte" in oala, aceea este supa inghetata pe care o aveam congelata.

Se paseaza supa cu un blender/ mixer de mana, dar cu atentie intrucat e fierbinte.
Eu am pasat cate jumatate din cantitate pt ca la viteza mare iese pe la capac cand e prea multa.

Dupa pasare, se mai pune pe foc cat sa dea in clocot, apoi se asezoneaza dupa gust cu sare si piper, la mine nu a fost cazul pt. ca am folosit supa sarata.

Amestecati smantana, galbenusurile si otetul intr-un castronel, eu am amestecat in prima zi doar 1/2, explic mai jos de ce.
Noi consumama supa asta in doua zile, prin urmare am oprit jumatate pentru a doua zi iar in cea pe care am consumat-o imediat am preparat pe jumatate sosul de smantana si l-am adaugat in toata supa ramasa.
Sub nici o forma supa nu se fierbe ulterior punerii galbenusului deoarece ouale se zdrentuiesc.
Chiar inainte de servire, se pune amestecul de smantana in supa.
O imbogateste si ii da o textura lucioasa si catifelata.

Se serveste imediat. Se poate decora cu frunze de busuioc (optional).

Savurati cu placere!

 

TIPS-URI

1

Acoperiti oala si dati focul cel mai mic cand caliti legumele, altfel se ard. Amestecati din cand in cand.

2

Sub nici o forma supa nu se fierbe ulterior punerii galbenusului deoarece ouale se zdrentuiesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de rosii by Jamie Oliver" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

babi5 1

15.12.2013, 14:15

Panacris 1

25.01.2015, 14:08

Xandrinne 1

17.04.2015, 09:44

Minunata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii