Cotlet de iepure Sous Vide, cu cartofi copti, gratinati cu cascaval Delaco si sos de reductie de cidru si vanilie

de AlexTeacher in Reteta de vedeta, 8 Ian 2016 | 2545 vizualizari

 

Cartofii gratinati sunt senzationali daca ai un cascaval pe masura...iar iepurele este gatit impecabil daca ai un Sous Vide...ce sa mai, viata e mirobolanta ! 

 

INGREDIENTE

    • Cotlet de iepure – 2 buc
    • Cidru cu aroma de fructe de padure – 200 ml
    • Pastaie de vanilie – 1/2 buc
    • Pastarnac – 5 buc
    • Stock de vita (supa concentrata de oase de vita) – 200 ml
    • Cartofi – 7-8 buc
    • Rosii cherry – 15-20 buc
    • Busuioc proaspat – 5-6 frunze
    • Merisoare deshidratate – 100 g
    • Boabe de ienupar – 3-4 buc
    • Lemongrass – 1/2 buc
    • Unt la temperatura camerei- 1 lingura
    • Faina – 1 lingura
    • Ulei de masline – 100 ml
    • Cascaval Delaco – 150 g
    • Boia dulce – 1 lingurita
    • Maghiran uscat – 1 lingurita
    • Piper cayenne – 1/2 lingurita
    • Sare si piper – dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de iepure Sous Vide, cu cartofi copti, gratinati cu cascaval Delaco si sos de reductie de cidru si vanilie:



  • Zdrobeste boabele de ienupar si lemongrass-ul intr-un mojar;




  • Stropeste iepurele cu putin ulei de masline si pune pe acesta ienupar, lemongrass, sare si piper;




  • Pune-l intr-o punga Food Saver si videaza-l;




  • Incalzeste Sous Vide Supreme la 65 de grade Celsius si lasa iepurele acolo cca 3 ore;




  • Taie cartofii in 4 si pune-i intr-un bol – stropeste-i apoi cu ulei de masline;




  • Amesteca boia cu piper cayenne, maghiran uscat, sare si piper si condimenteaza bine cartofii;




  • Pune-i intr-o tava cu hartie de copt si introdu-i in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade Celsius;




  • Odata gatiti, scoate tava, pune cascaval Delaco ras pe cartofi, si mai lasa-i la cuptor 4-5 min pana se gratineaza;




  • Curata bucatile de pastarnac si pune-le pe foc la fiert in apa cu putina sare si 1/2 pastaie de vanilie (cu tot cu semintele);




  • Dupa ce-au fiert bine, iar apa a scazut considerabil, strecoar-o si las-o la racit;




  • Scoate iepurele si pune-l si pe-acesta intr-o tava cu hartie de copt, impreuna cu rosiile si busuioc pe alocuri;




  • Stropeste totul cu putin ulei de masline si introdu tava in cuptorul incins la 200 grade Celsius pentru cateva minute, pana se rumeste totul;




  • Scoate tava si lasa iepurele cca 5 minute la odihnit;




  • Pune cidru pe foc, si adauga merisoarele deshidratate;




  • Cand cidrul s-a mai redus adauga apa cu aroma de pastarnac si vanilie si stock-ul de vita si lasa sa fiarba pana se intensifica aroma;




  • Intr-o alta craticioara prajeste putin faina in unt si apoi pune-o peste sos;




  • Amesteca cu ajutorul unui tel pana ce acesta se ingroasa;




  • Pune sos din abundenta peste iepure si serveste cu cartofii gratinati cu cascaval Delaco si rosii coapte cu busuioc;


    Pofta buna !




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de iepure Sous Vide, cu cartofi copti, gratinati cu cascaval Delaco si sos de reductie de cidru si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Panacris 1

09.01.2016, 11:29

dantes 1

09.01.2016, 13:59

Super!

-Licurici- 1

10.01.2016, 12:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Conopida cu ardei si cascaval