Tabouleh cu vinete

de MyFancyCake in Salate, 10 Ian 2012 | 1746 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 gr bulgur bio,
  • 2 vinete mici,
  • 200 gr naut bio,
  •  2 rosii,
  • 1 ceapa rosie,
  • 100 gr branza feta,
  • 2 catei de usturoi,
  • 4 linguri ulei de masline,
  • cateva fire de patrunjel verde,
  • sucul de la 1/2 lamaie,
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tabouleh cu vinete:

Punem nautul intr-o sita si il spalam bine. Il lasam peste noapte intr-o craticioara cu apa. A doua zi il fierbem. Timpul de fierbere este de aproximativ 2 ore.

In timp de nautul fierbe, pregatim vinetele. Taiem vinetele in fasii subtiri, le presaram cu sare si le lasam la scurs timp de 1 ora.
Zdrobim usturoiul si il amestecam cu uleiul de masline.

Ungem feliile de vinete cu amestecul de usturoi si le prajim intr-o tigaie fara adaos de grasime.

Punem bulgurul intr-o craticioara, il acoperim cu 200 ml apa calda si il punem la fiert la foc mic, avand grija sa amestecam in el pentru a nu se lipi.
Intr-un bol mare rasturnam bulgurul, nautul, rosiile si ceapa rosie taiate cubulete si branza feta. Adaugam usturoiul (ramas de la vinete), sucul de lamaie si vinetele. Amestecam usor.Decoram cu patrunjel verde.

Servim salata rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tabouleh cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

10.01.2012, 22:39

Anamaria7

Anamaria7 1

11.01.2012, 12:03

hmmm, n-am mai mancat vinete de prea mult timp! (in afara de salata cu maioneza ) asa ca, vreau si eu!

adry88

adry88 1

11.01.2012, 14:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!