Tacaud la cuptor in sos aromat

de Sylvia in Peste, 6 Noi 2010 | 4821 vizualizari

 

Asa cum v-am promis am inceput degustarea de noi sortimente de peste, in fiecare saptamana cumpar un peste din care nu am mai mancat si experimentez arome noi, saptamana acesata a fost tacaud un peste marin ce se gaseste in apele adanci ale Atlanticului, foarte aromat si bun, fara multe oase, inrudit cu morunul ( zicea dictionarul in care m-am uitat daca se traduce cumva in limba romana

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie deci de trei bucati de tacaud ( puteti sa il inlocuiti cu alt peste marin daca nu gasiti ) ,
  • o lingura de ulei de masline,
  • 50 ml apa,
  • 50 ml vin alb,
  • o lingura pasta de ardei rosii ( eu o fac de casa ) 
  • o rosie decojita maruntita,
  • sare, piper proaspat macinat,
  • un amestec de ierburi uscate facut de mine special pentru preparatele de peste care contine 1/3 marar uscat cu tot cu crengute,  2/3 cimbru uscat si in plus cateva foi de dafin
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tacaud la cuptor in sos aromat:

 Preparare: spalam, curatam si uscam pestele si il asezam intr-un vas termorezistent.

Turnam peste el amestecul facut din apa, ulei, vin si restul condimentelor si presaram la sfarsit ierburile aromate.

 Se da la cuptorul preincalzit la 220 de grade si se lasa la temperatura aceasta 20 minute apoi scadem putin temperatura si mai lasam cateva minute sa mai scada sosul, timpii de preparare trebuie sa fie adaptati in functie de cuptorul fiecaruia.

Am servit pestele cu o garnitura de orez,  vroiam ceva neutru ca sa pot identifica bine aroma pestelui. Sincer am fost foarte multumita de el, atat de textura cat si de aroma, un peste aromat si lejer, usor de digerat….cu siguranta ca o sa il mai vedeti in farfuriile mele .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tacaud la cuptor in sos aromat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Adinacarla 1

07.11.2010, 19:32

am ajuns si eu

vero_closca 1

07.11.2010, 20:21

tare bun si aspectuos pestele tau!

vanilla 1

09.11.2010, 17:35

nu am auzzit niciodata de pestele asta, dar nui contest valoare!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Macrou a la grec