Tagine cu peste alb si salata de morcovi cu clementine

de Satisfyyourcravings in Peste, 13 Feb 2016 | 884 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru couscous:
  • 1/2 lamaie
  • 1/2 legatura menta proaspata
  • 300 gr couscous integral
  • Pentru tagine:
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • o mana mix de masline (Kalamata si verzi)
  • 2 lingurite harissa (sos picant)
  • 2 ansoa
  • 700 ml passata
  • 1 lamaie conservata mica
  • 4 bucati filet peste alb fara piele si oase
  • cateva firisoare de sofran
  • Pentru salata:
  • 3 morcovi
  • 3 clementine
  • 2 linguri seminte de susan
  • 1 lingura ulei de masine
  • 1/2 lamaie
  • 1/2 legatura coriandru proaspat
  • Pentru servit:
  • 2 linguri iaurt degresat bio
  • 1 lingurita harissa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagine cu peste alb si salata de morcovi cu clementine:

Se hidrateaza couscousul in 2 cani de apa fierbinte, impreuna cu lamaia si tulpinile de menta si se acopera.


Se incalzesc 2 linguri de ulei intr-o tigaie si se adauga usturoiul zdrobit, maslinele, harissa, ansoa, passata si lamaia rupta in bucati.


Se acopera sofranul cu apa fierbinte.


Se presara sare si piper peste peste, se ruleaza si se adauga in sos, iar deasupra se aseaza sofranul si se toarna apa in care a fost hidratat.


Se acopera tigaia si se lasa sa fiarba la foc mic 8 minute.


Se prajesc semintele de susan intr-o tigaie fara ulei, pana incep sa elibereze aromele.


Se dau morcovii pe razatoare, se curata clementinele si se taie in felii, se rupt frunzele de menta si se amesteca cu morcovii si clementinele. Se stropeste salata cu ulei de masline si suc de lamaie si se presara cu seminte de susan.


Se amesteca iaurtul cu harissa.


Se serveste couscousul cu peste, sos si salata, presarat cu frunze de coriandru.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tagine cu peste alb si salata de morcovi cu clementine" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

mihaelar63 1

13.02.2016, 17:49

Cu mare interes as gusta asa ceva

Bya Ralu 1

13.02.2016, 17:50

ce bine arata

Bunica 1

13.02.2016, 20:25

Interesantă combinație!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Biban de mare la cuptor(2)