Tagliatelle cu ciuperci

de adasev12 in Paste, 8 Oct 2011 | 2291 vizualizari

 

imi tot cumpar niste paste gata preparate cu ciuperci foarte bune...si am tot cautat reteta pana care sa se apropie de ceea ce luam...in sfarsit am gasit ceva pe aproape...foarte simpla de facut dar foarte buna. nu ca cele cumparate...ca nus' ce au dom,le alea, da au un gust ....hibrid de-a dreptul. dar si astea m-au satisfacut.

 

INGREDIENTE

  • 400 g tagliatelle
  • 200 g ciuperci congelate ( obligatoriu)
  • 4 catei de usturoi ( 2 spune reteta, da mie-mi plac mai ...spicey....)
  • patrunjel verde
  • parmigiano
  • o lg smantana de gatit
  • sare , piper,
  • 3 lg ulei de masline extravirgin
  • jumatate de ardei iute...daca e foarte iute doar un sfert
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu ciuperci:

Mai intai se curata usturoiul si se pune asa intreg la calit in ulei...se lasa sa se aureasca bine pe toate partile, ca uleiul sa ia aroma de la usturoi apoi se scoate si se arunca...se poate si lasa, dar eu l-am scos..


Se pun apoi ciupercile asa congelate, neaparat ca altfel vor lasa apa necesara formarii sosului.


Se lasa vreo 5 minute sa se decongeleze apoi daca sunt prea mari si daca va plac mai maruntite se scot cu o paleta si se taie mai marunt, eu asa am facut.


Se pune si ardeiul in cratita pana se maruntesc ciupercile , apoi se scoate.


Eu am ardei cumparati de aia mititei si sunt foarte iuti, asa ca nu i-am lasat decat foarte putin.


Ciupercile se pun din nou in cratita.


Se lasa la foc mai mare acum . Se pune si oala cu apa la fiert pt paste, cand fierbe se pune un praf de sare apoi se adauga pastele cu ou neaparat


Se lasa 6-7 min max. In timp ce fierb pastele, se adauga si patrunjelul verde peste ciuperci si din cand in cand se mai adauga cate un polonic de apa de pe paste, ca vor scadea.


La final, dupa ce au fiert pastele se lasa apa pe ciuperci in functie de cat sos va place....se adauga si smantana si se amesteca, apoi se pun pastele strecurate nu foarte tare, peste ciuperci.


Se pune si parmezanul ras si se amesteca foarte bine sa se formeze sosul.


Se serveste in farfurie folosindu-ne de un polonic si o furculita mare cu doua coarne. Optional se poate adauga in farfurie inca o lg-ita de smantana.

 

TIPS-URI

1

acest fel de paste se face de obicei cu hribi...sunt cei mai buni, sau mixurile de ciuperci de padure

2

obligatoriu sa fie congelate ciupercile, ca sa lase sucul lor, sa nu se adauge prea multa apa

3

parmigiano este obligatoriu, fiind un ingredient de baza

4

ardeiul iute este optional..in unele zone se foloseste, in altele nu...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

adasev12 1

10.10.2011, 20:08

kamy....
motan....

adasev12 1

10.10.2011, 20:08

alinutzika, anici_gabitza....multumesc fetelor

Kori 1

11.10.2011, 14:35

ce bunatate cred ca am sa fac si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Paste cu ficatei si sos de rosii