Vermicelli cu ghebe si parmezan

de simona72 in Paste, 28 Oct 2015 | 629 vizualizari

 

Vermicelli, sunt un sortiment de paste subtiri, care se gasesc atat in varianta lunga cat si in cea scurta. Se folosesc cel mai adesea in supe/ciorbe, dar si cu sosuri delicate. Se aseamana cu fideaua noastra...Eu am folosit de data asta varianta scurta cu un sos fin de smantana, ghebe si parmezan. O combinatie absolut delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 pumn plin de paste vermicelli
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita unt
  • 1 catel de usturoi
  • 1 crenguta mica de salvie uscata
  • cateva fire de patrunjel proaspat
  • 1 praf de sare si piper proaspat rasnit
  • 1 pumn de ghebe
  • 50 ml vin demidulce
  • 50 ml smantana pentru gatit
  • 2-3 linguri parmezan ras fin
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vermicelli cu ghebe si parmezan:

Spalam ghebele, le lasam sa se zvante sau le tamponam usor cu prosop de hartie, apoi le taiem in sferturi/jumatati, depinde cat sunt de mari. Intr-o tigaie punem uleiul si untul. Cand untul s-a topit adaugam usturoiul, lasam cateva secunde sa se caleasca la foc mediu, adaugam crenguta de salvie si mai lasam inca aproximativ 30-40 secunde, pana uleiul s-a infuzat cu aroma salviei dar, in acelasi timp usturoiul nu s-a prajit, nu a capatat culoare maronie...Scoatem crenguta de salvie si o punem in apa in care vom fierbe pastele.


Adaugam in tigaie ghebele, le pudram cu sare si le calim la foc mediu 2-3 minute, agitand tigaia sau amestecand cu o lingura de lemn. Adaugam vinul, lasam sa fiarba pana alcoolul se evapora si cantitatea de lichid mai scade. Adaugam smantana, patrunjelul tocat fin si amestecam. Daca mai este necesar mai adaugam putina apa in care au fiert pastele. La final, peste sos, adaugam 1 lingura de parmezan raz, amestecam, adaugam pastele strecurate si care au fiert 3 minute, amestecam usor in paste, le punem pe o farfurie, presaram deasupra putin parmezan si apoi se servesc calde. Deliciu garantat!

 

TIPS-URI

1

daca nu aveti vin sau nu va place gustul, il puteti inlocuii cu supa de pui sau de legume

Daca ti-a placut reteta noastra "Vermicelli cu ghebe si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Catalina L 1

28.10.2015, 17:18

Andra_Constantinescu 1

28.10.2015, 17:55

Bunica 1

28.10.2015, 20:31

Bună vermicelli!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Macaroane dulci cu nuca si miere