Tagliatelle cu dovlecei, ciuperci si carne tocata de tap

de Bucataras Diana in Mancaruri cu carne, 22 Noi 2016 | 567 vizualizari

 

Da, iar tap :P... Din pacate nu am poze cu toate etapele si sunt si nereusite...

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 300 g ciuperci
  • 400 g tagliatelle
  • 400 g carne tocata de tap
  • 300 g specialitate branza de capra (productie proprie) din care 150 g branza cu ghimbir si 150 branza cu ardei iute
  • fir praz
  • o legatura ceapa verde
  • 5 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • oregano
  • fulgi ardei iute
  • patrunjel verde
  • supa de tap sau apa.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu dovlecei, ciuperci si carne tocata de tap:



Pregatim ingredientele: tocam carnea, curatam dovleceii, ii radem si ii punem la scurs cu un pic de sare, feliem ciupercile, radem branza, tocam marunt prazul si ceapa, curatam si pisam usturoiul, tocam patrunjelul si fierbem pastele in apa cu sare si putin ulei, conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert le trecem prin jet de apa rece si le lasam la scurs.


Dupa ce am terminat de pregatit ingredientele, incingem cateva linguri de ulei, punem prazul si ceapa verde la calit, cca 3-4 minute, adaugam usturoiul, apoi ciupercile. Punem un pic de supa, sa nu se prinda si amestecam din cand in cand. Cand mai scade zeama lasata de ciuperci, adaugam dovleceii, lasam cateva minute, apoi adaugam carnea tocata si amestecam. Dupa cateva minute mai punem un pic de supa si lasam sa fiarba pana scade aproape de tot zeama. Potrivim gustul de sare, piper, fulgi de ardei iute si oregano, adaugam patrunjelul, amestecam si oprim focul.


Ungem un vas de yena cu putin unt, punem un strat de tagliatelle, unul de amestec de carne si legume, alt strat de tagliatelle, un strat de branza cu ghimbir, presaram un praf de fulgi de ardei iute, apoi punem restul de amestec de carne si legume, un ultim strat de tagliatelle, branza cu ardei iute, presaram oregano si fulgi de ardei iute si dam la cuptor pana se rumeneste. Se serveste cu sos tzatziki cu menta. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

puteti folosi carne de vita sau alta carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu dovlecei, ciuperci si carne tocata de tap" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

noiinbucatarie 1

23.11.2016, 20:03

dantes 1

24.11.2016, 09:59

Bune!

anca_rm 1

24.11.2016, 16:11

o mancarica tare buna ,

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Caneloni cu pui si spanac