Gratin de piure cu vita, porc si mozzarella

de Rocsi in Mancaruri cu carne, 6 Feb 2015 | 1079 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi mari
  • 2 linguri unt + 1 cub pentru uns vasul
  • 5 felii kaizer
  • 1 ceapa verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 rosie
  • 300 gr conserva de vita
  • 150 gr conserva de porc
  • 5 crengute patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 250 gr mozzarella
  • 150 gr cascaval
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de piure cu vita, porc si mozzarella:

Mai intai pregatim piureul. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem bucati potrivite. Ii punem la fiert cu putina sare, cand sunt gata ii scurgem, punem 2 linguri de unt si facem piureul. Piureul nu trebuie sa fie foarte, foarte cremos. Kaizerul il taiem fasii. Ceapa verde o curatam, o taiem rondele. Ardeiul rosu il facem cubulete, rosia o curatam de pielita si o taiem cubulete. Conserva de vita si porc le taiem bucatele mici. Incingem o tigaie, rumenim usor kaizerul, apoi punem legumele.


Turnam jumatate de cana de apa si lasam sa scada la foc potrivit. Luam tigaia de pe foc, adaugam bucatile de conserva, presaram sare, piper, iar la final punem patrunjelul verde, tocat marunt. Amestecam usor. Mozzarella o taiem bucati potrivite, cascavalul il dam pe razatoarea mica. Ungem un vas yena cu unt (eu am pus si intr-un vas mic de ceramica ca imi ramasese putin din toate).


Punem piure, il nivelam, presaram putin cascaval. Turnam compozitia de carne, o nivelam, bucatile de mozzarella, iar la final presaram cascavalul ras. Introducem vasul yena cat si cel mic, in cuptorul incins, la o temperatura potrivita. Cand deasupra se face o crusta aurie, preparatul este gata. Il scoatem, il lasam putin la racorit si servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de piure cu vita, porc si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Bya Ralu 1

10.02.2015, 14:54

ce bunatate

Rocsi 1

10.02.2015, 19:25

Stefania serveste cu incredere

Rocsi 1

10.02.2015, 19:25

Multumesc Bianca

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Suc de rosii pentru iarna

de Oana 8

la 15:06

 Tartă cu mure, afine și mascarpone

de oanapl 5

ieri la 23:46

Ardei umpluti cu sos de rosii si busuioc

ieri la 21:45

Chec sărat, cu șuncă și telemea

de RODIMUR 4

ieri la 21:21

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cartofi cu branza si marar la cuptor