Tagliatelle cu somon si spanac

de Cris2711 in Somon, 26 Mai 2013 | 9636 vizualizari

 

Aceasta reteta am primit-o acum cativa ani de la o persoana draga mie.Pe germana se numeste Lachs Spinatlasagne,si poate va intrebati Lasagne cu Tagliatelle?Da ,asa este.Eu si Klaus i-am dat si o nota personala.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. Tagliatelle
  • 500 gr. somon
  • 400 gr. spanac
  • 2 bucati de usturoi
  • 1 ceapa rosie
  • 100 gr. unt
  • 80 gr. faina
  • 1 litru lapte
  • sare
  • piper
  • 100-150 gr Mozzarella sau Gouda
  • marar
  • ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu somon si spanac:

Intai se pregateste cuptorul la 220° si se pregateste ceapa si usturoiul.Spanacul deasemenea ,daca este proaspat.Eu am folosit spanac congelat.


Se ia o oala mare,se umple mai bine de jumatate cu apa,se pune si sare,se lasa sa clocoteasca.Cand fierbe se adauga pastele si se lasa circa 8 minute la fiert.


Se scot,se strecoara si se pun intr-un castron.


Somonul se taie in felii,vezi foto.


Se adauga ulei de masline ,usturoiul tocat marunt si mararul peste somon. Se lasa la marinat.


Intre timp pregatim sosul Bechamel.Se ia o oala mica in care se pun 50 gr. unt,se topeste la foc mic.Faina se amesteca cu grija cu lapte ,intr-un castronel,sa nu faca cocoloase.


Se adauga in oala peste unt si se amesteca continuu si se adauga putin cate putin restul de lapte.Se adauga si sare dupa gust.


Se fierbe usor ,la foc mic,apoi se ia de pe foc.


Intr-o alta oala se adauga 50 gr. unt,se topeste,se adauga ceapa rosie,usturoiul,se calesc,apoi se adauga spanacul,sarea si piperul.Se da in clocot ,la foc mic,apoi se ia de pe foc.


Cand totul este gata se ia o tava mare,vezi poza,in care se pune un strat de paste ,un strat de somon,un strat de sos de spanac,un strat de sos Bechamel.


Se repeta procedura.


Cand este tava plina ,se adauga deasupra branza Mozzarella sau Gouda rasa.


Se da la cuptor la 220° ,circa 25 de minute.


Se serveste calda !


 

TIPS-URI

1

Somonul se lasa 30 de minute la marinat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu somon si spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Cris2711 1

11.07.2013, 00:46

Roxana scumpa iti multumesc de aprecieri

ralu_ca 1

13.05.2014, 09:30

excelenta !

Cris2711 1

20.06.2014, 23:35

Ralu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure, nuci si crema de vanilie

de oanapl 5

Tort cu mure,...

ieri la 20:08

Rulouri cu ton si masline

de oanapl 5

Rulouri cu ton si...

ieri la 19:56

Mini tarte spiralate cu legume

de oanapl 5

Mini tarte...

ieri la 19:50

Chec cu cacao si nuci

de Camelya 4

Chec cu cacao si...

ieri la 19:35

Briose cu vanilie

de dantes 4

Briose cu vanilie

ieri la 18:29