Tagliatelle cu sos de rosii si bacon

de T I M E A in Paste, 3 Apr 2014 | 10376 vizualizari

 

Daca venit acasa obositi si nu stiti ce sa gatiti ca sa nici nu va consume mult timp, va spun eu acum o reteta foarte rapida de paste, care mai e si foarte delicioasa pe deasupra. E perfecta reteta aceasta pentru un pranz tarziu sau pentru o cina timpurie.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr Tagliatelle
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 350 gr suc de rosii de casa
  • 2 catei mari de usturoi
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei de masline
  • ½ lingura faina
  • busuioc verde
  • sare si piper dupa gust
  • 100 gr sunca Padurea Neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu sos de rosii si bacon:

Fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj.

Intr-un wok punem uleiul la incins si calim in el ceapa si ardeiul tocate marunt.

Adaugam faina, amestecam si treptat turnam sucul de rosii amestecand in continuare si adaugand si o lingurita de zahar.

Lasam sa fiarba 2-3 minute apoi adaugam usturoiul tocat marunt si busuiocul tocat. 

Saram si piperam dupa gust.

Lasam sa fiarba aprox 10 minute amestecand din cand in cand.

Pastele fierte, scurse de apa si trecute pe sub un jet de apa rece le adaugam peste sos si amestecam.

Bacon-ul il prajim pe ambele parti in ulei incins si le scoatem pe un prosop de bucatarie pentru a absorbi surplusul de ulei.

Servim pastele cu bacon-ul prajit.

Sa aveti pofta! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu sos de rosii si bacon" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Farfalle cu bacon si mazare