Tagliatelle cu varza si sunculita

de adasev12 in Paste, 19 Ian 2012 | 5067 vizualizari

 

cum papam la mama acasa, doar ca ea facea taitei de casa...

 

INGREDIENTE

  • o varza mica creata sau jumatate, daepinde de cate portii doriti
  • 150 g sunculita de porc
  • o ceapa
  • o foaie de dafin
  • putin ulei de masline extravirgin
  • sare, piper, marar ( eu am avut uscat doar, dar verde e  mai bun)
  • patrunjel verde
  • paste tagliatelle
  • 2 rosii din conserva
  • 2 lg de pasta de rosii
  • o mana de parmigiano
  • o lg smantana
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu varza si sunculita:

Se caleste putin sunculita taiata cubulete in ulei, apoi se adauga ceapa taiata marunt si se mai lasa doua-trei minute sa se inmoaie. Varza se taie fasiute subtiri si se adauga la compozitie, se amesteca bine, se adauga foaia de dafin, mararul si putina sare, apoi se pune o ceasca de apa si se lasa sa fiarba incet sub capac. Cand e facuta pe jumatate se adauga rosiile tocate si pasta de rosii si se continua calirea pana e gata varza. Din cand in cand se mai adauga cate putina apa, dupa necesitate. La sfarsit se adauga o mana de parmigiano ras, se potriveste de sare, se adauga putin piper si patrunjelul verde tocat.

Pastele se fierb in apa sarata si cu o lingura de ulei, conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg si se pun peste varza, se amesteca bine apoi se  fac portiile.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

se poate face si fara sunculita, doar cu varza simple

2

parmigiano am adaugat eu, nu era in reteta

3

smantana e optional

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu varza si sunculita" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu ceapa si varza