Tagliatelle cu vinete si parmezan

de MyFancyCake in Paste, 17 Ian 2012 | 1321 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru tagliatelle avem nevoie de
  • 2 oua,
  • faina cat cuprinde
  •  sare
  • Pentru vinetele cu parmezan avem nevoie de
  • 2 vinete,
  • sare,
  • 1 ou,
  • 50 ml lapte,
  • 150 gr faina,
  •  75 gr amidon,
  • piper,
  • oregano uscat,
  • ulei pentru prajit,
  • parmezan
  • Pentru sosul Marinara:
  • 20 ml ulei de masline,
  • 300 ml pasta de rosii,
  • 4 catei de usturoi taiati marunt,
  • busuioc proaspat,
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu vinete si parmezan:

Intr-un castron cernem faina sub forma de fantanita.  Adaugam 2 oua si sare. Amestecam usor si mai adaugam faina pana obtinem un aluat elastic nelipicios. Lasam aluatul sa se odihneasca 1 ora, apoi rupem bucatele mici de aluat, pe care le acoperim cu faina si le trecem prin masina de paste pana obtinem o foaie subtire. Taiem foaia si lasam  pastele la uscat.

Taiem vinetele in felii de 1 cm si le presaram cu sare. Le lasam 30 minute cu o greutate pe ele, pentru a elimina sucul amar. Dupa cele 30 de minute le stergem bine cu un servet.

Intre timp, amestecam intr-un bol ouale cu laptele si intr-un alt bol: faina, amidonul, sare, piper si organo. Trecem vinetele uscate prin amestecul de oua, apoi prin cel de faina si le prajim la foc mic.

Pentru sosul Marinara amestecam toate ingredientele si le fierbem la foc mic 30 de minute.

Pe un platou aranjam tagliatelle, feliile de vinete pane, sosul Marinara si un strat generos de parmezan.

 

COMENTARII (11)

mamaieelena

mamaieelena 1

17.01.2012, 12:11

buun,bunnn

Anamaria7

Anamaria7 1

17.01.2012, 12:56

combinatia fatala, vinete+sos de rosii+parmezan

alldaycooking

alldaycooking 1

17.01.2012, 18:29

Ce bine arata! Bine ca mi-ai amintit de parmezan, al meu sper sa nu fii expirat ca l-am uitat in frigider!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!