Tagliatelle la tigaie, cu unt si telemea

de RODIMUR in Paste, 7 Mar 2019 | 3178 vizualizari

 

Este Săptămâna Albă, de dinaintea Postului Mare, așa că încă mai putem mânca preparate cu lapte, brânză, ouă... Ce poate fi mai bun, în acest caz, decât o porție generoasă de paste, cu unt și telemea, preparată rapid și fără mult efort?

 

INGREDIENTE

  • 200 grame de tagliatelle
  • 100 grame de unt
  • 200 grame de telemea de vaci
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare fină
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle la tigaie, cu unt si telemea:

Pastele făinoase se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 8-10 minute.

Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se răzuiește o jumătate din cantitatea de telemea, iar cealaltă jumătate se taie cubulețe.

Untul se taie feliuțe și se topește în tigaia în care s-au turnat, în prealabil, 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui.

Când pastele sunt fierte, se strecoară de apa în care au fiert, se clătesc sub jet și se lasă 2-3 minute să se scurgă.

Se pun pastele în tigaia cu untul topit și se amestecă ușor cu o spatulă, ca să se îmbibe. După 3-4 minute, se adaugă telemeaua răzuită și se amestecă ușor, pentru omogenizarea ingredientelor și pentru ca brânza să se înmoaie și să înceapă să se topească și să adere la paste. 

Se răstoarnă pastele în farfurie și se presară deasupra cubulețele de telemea. Se mănâncă imediat. Dacă telemeaua nu este suficient de sărată, se mai poate adăuga sare.

 

TIPS-URI

1

Pentru fierberea pastelor, respectați indicațiile de pe ambalaj.

2

Puteți folosi și alte paste pe care le preferați, sau pe care le aveți la îndemână.

3

Înainte de a topi untul este bine să turnați în tigaie 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui. Astfel, veți împiedica arderea untului.

4

Pentru că telemeaua se adună în combinație cu untul și pastele fierbinți, este bine să adăugați cubulețele, la sfârșit. Acesta este rostul lor, nu doar pentru aspect.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle la tigaie, cu unt si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paste cu carne de vita si purcel, cu ciuperci si sos de rosii la cuptor