Taitei cu kaiser, unt si cașcaval, la tigaie

de RODIMUR in Paste, 9 Ian 2019 | 4185 vizualizari

 

Uneori, din lipsă de timp, suntem nevoiți să preparăm ceva rapid cu ce ingrediente avem la îndemână. Cum ne plac mult pastele și cum mai aveam în casă niște tăiței (care-mi plac mai mult decât orice alte paste) m-am gândit să fac rapid un preparat, adăugând ceea ce mai era în frigider (unt, cașcaval, kaiser...). Ceea ce a ieșit ne-a plăcut foarte mult, pentru că a fost foarte gustos și sățios. Chiar merită să preparăm astfel pastele, din când în când, mai ales când nu prea avem timp...

 

INGREDIENTE

  • 100 grame de tăiței
  • 200 grame de kaiser
  • 50-75 grame de unt
  • 75 grame de cașcaval răzuit
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei cu kaiser, unt si cașcaval, la tigaie:

Cât timp se fierb tăițeii (8-9 minute) în apă clocotită cu sare, se răzuiește cașcavalul pe răzătoarea mică și se feliază subțire kaiserul.

Când tăițeii au fiert, se strecoară, se clătesc cu apă rece și se lasă la scurs.

În tigaia încinsă se toarnă două linguri de ulei și apoi se pune untul feliat subțire, ca să se topească mai ușor.

Se perpelesc ușor în untul topit, feliuțele de kaiser și apoi se adaugă tăițeii fierți și scurși bine de apă. Se mai lasă tigaia la foc mediu timp de 2-3 minute, după care se adaugă cașcavalul răzuit.

Se amestecă ușor și când cașcavalul s-a topit și s-a integrat în celelalte ingrediente, se ia tigaia de pe foc și preparatul poate fi servit.

TIPS-URI

1

Fierbeți pastele în apă clocotită cu sare.

2

Pentru ca untul să nu se ardă și să capete un gust rău, trebuie să adăugați în tigaie două linguri de ulei de floarea soarelui.

3

Tăițeii se țin în tigaie, pe foc, doar cât să se îmbibe cu grăsimile (unt și ulei).

4

Adăugați cașcavalul răzuit, la sfârșit. Lăsați tigaia pe foc, amestecând ușor, până ce cașcavalul se topește și aderă la celelalte ingrediente.

5

Nu este nevoie să adăugați condimente, pentru că ingredientele, kaiserul în mod special, au tot ce le trebuie pentru un gust bun al mâncării.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei cu kaiser, unt si cașcaval, la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

RODIMUR 1

10.01.2019, 20:11

Mulțumesc, Rocsi!

mirela0911 1

14.01.2019, 11:58

Simplu, rapid si bun!

RODIMUR 1

14.01.2019, 12:25

Da, a fost o idee foarte bună, pentru un preparat rapid, gustos și sățios...Mulțumesc, Mirela!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fructe de mare marinate in lamaie si usturoi cu pasta marinara