Taitei de casa

de adasev12 in Paste, 27 Noi 2012 | 1528 vizualizari

 

ideali pt supa de pui

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • sare
  • faina cat cuprinde( cam 4-5 linguri bune)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei de casa:

Spargem ouale intr-un castron, adaugam sare si incorporam faina atat cat este necesr pt a deveni un aluat mai dens. Framantam bine pe plansa de lucru, ii dam forma rotunda, apoi incepem intinderea lui.


Proces anevoios si cam dificil, recunosc ca nu-mi iese foarte bine, cum ii iese mamei, dar cu putin efort reusesc. Sunt minunati si nu se compara cu cei din comert, chiar daca cica sunt cu ou. Pentru cine are masina de facut taitei este foarte usor. Eu ii fac in modul traditional, ii intind cu sucitorul in foaie foarte subtire. Daca incepe sa se lipeasca aluatul presarati cate putina faina.


Din 2 oua se obtin taitei pt a face de doua ori cate o supa zdravana de pui sau un alt fel de supica.


Dupa ce se intinde aluatul se lasa sa se usuce, cam 1-2 ore, depinde de locul unde se usuca, apoi se ruleaza foaia, se taie in doua, fiind prea mare, apoi se incepe taiatul taiteilor. Aveti nevoie de un cutit bine ascutit, caci trebuie taiati cat mai subtiri.


Se pot taia si sub forma de lascute

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

adasev12 1

28.11.2012, 02:08

sim0....stii tu ce stii

gaby_gabytza 1

28.11.2012, 09:41

kukibella 1

10.12.2012, 15:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle de casa cu sos de smantana si cascaval