Tajine au Citron

de Elenakiko in Pui, 19 Feb 2012 | 2634 vizualizari

 

Specialitate din nordul Africii, des intalnita in Maroc si Algeria, Tajine au Citron este practic o tocanita de pui sau de miel, extrem de aromata. Combinatiile posibile sunt multiple, pe langa carne se pot combina legume si fructe de tot felul. Libertatea este mare si cand vine vorba de combinatia de arome.

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui cu tot cu piele si os
  • 1 vanata de marime medie
  • ulei de masline
  • 3 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 3 lamai
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de cimbru
  • 1 lingurita de ghimbir pudra
  • 2 capacele de sofran (adica folositi continutul a doua pliculete din alea de care se gasesc la orice supermarket)
  • 1/2 steluta de anason
  • 1, 1/2 sare
  • 1 lingurita piper macinat
  • 1 lingurita chimion
  • 1 conserva de rosii tocate
  • 1 lingurita coriandru
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 pumn de migdale prajite
  • 1 oala
  • 1 tava de cuptor
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tajine au Citron:

1. Spalati pulpele, le sarati si le bagati la cuptor in tava cu putin ulei de masline. Ca de obicei, eu am pus in tava hartie de copt, e cea mai buna solutie sa nu se arda nimic. Le lasati la foc mic aproximativ 20 de minute - cel mai bine sa va uitati la ele si sa vedeti cand au inceput sa se rumeneasca.

2. Vanata o spalati si o taiati cubulete. Lasati-le cat de mult la scurs dupa ce le-ati sarat.

3. Cepele trebuie curatate si taiate rondele.

4. Usturoiul il curatati si il pisati ca pentru mujdei.

5. Patrunjelul il spalati si il tocati marunt.

6. Stoarceti sucul din lamai.

7. In oala, la foc mediu puneti doua linguri de ulei de masline, ceapa si usturoiul pisat. Puneti capac si lasati vreo zece minute, pana se inmoaie ceapa. Daca nu aveti capac, nu-i bai, caliti pur si simplu.

8. Adaugati toate mirodeniile: sare, piper, coriandru, boia, anason, sofran, chimion, cimbru (la cimbru trebuie sa luati cantitatea de pe vreo 4-5 fire). Amestecati totul timp de 1 minut.

9. Adaugati sucul de la cele trei lamai, rosiile tocate si lasati pe foc pana totul ajunge sa fiarba. Aproximativ 10-15 minute sunt suficiente ca sa se amestece toate aromele.

10. Pana acum cu siguranta pulpele de pui din cuptor s-au rumenit, le scoateti si turnati in tava tot amestecul obtinut urmand pasii 7-9 si cubuletele de vinete.

11. Bagati din nou la cuptor si mai lasati 20-30 de minute la foc mic. E nevoie de timpul asta pentru ca aromele sa patrunda in carne.

12. Deja in casa miroase innebunitor, stiu si nu mai puteti de pofta. E cam gata totul, puteti pune pe farfurie - pe deasupra presarati patrunjel si migdale.

 

TIPS-URI

1

Tajine se poate servi cu bulgur, couscous sau orez simplu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tajine au Citron" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Cristi Roman 1

19.02.2012, 20:39

bine, atunci pe aia. dar nu tre neaparat sa faci tu, bagi niste poze si ne zici cum fac localnicii. eu lucrez intr-un restaurant alaturi de thailandezi, asa ca sunt direct interesat. o seara buna sau...de fapt...la tine e cam noapte deja, noapte noapte .
salutari lui Bradut .

Elenakiko 1

20.02.2012, 11:46

Cristi, prefer sa fac eu, sa stiu sigur despre ce vorbesc. In mai sau iunie merg din nou la un curs de gatit si dupa sigur povestesc.

Bradut e plecat la capatul tarii dar ii transmit salutari cand se intoarce acasa .

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 10:48

interesant

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tajine de pui cu lamaie