Tajine,o aroma marocana.

de dicarmencitta1957 in Pui, 24 Mai 2010 | 7147 vizualizari

 

by dicarmencitta1957
Aceasta reteta am testat-o de pe site-ul Gustos.ro.Am adaugat ceva in plus la ea,fata de cum este reteta originala.Familia mea a fost super incantata de acest fel de mancare marocan.

 

INGREDIENTE

  • 10 pulpe superioare de pui.
  • 4 linguri de ulei de masline.
  • 3 cartofi.
  • 1 ceapa rosie.
  • 1/2 telina.
  • 1 pastarnac.
  • 1 capatana de usturoi.
  • 1 cutie rosii in suc propriu.
  • 300 gr morcovi mici congelati.
  • sare,
  • piper roz proaspat macinat,
  • busuioc,
  • cimbru,
  • dafin
  • tarhon.
  • 1/2 lingurita praf de curry.
  • 1/2 lingurita ghimbir ras.
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce.
  • 2 linguri de suc de lamaie.
  • 6 curmale si optional stafide.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tajine,o aroma marocana.:

Puiul trebuie tinut doua ore la marinat in urmatorul amestec:1 lingura de ulei de masline, sare, piper roz proaspat macinat, verdeturi uscate (busuioc, cimbru, dafin,tarhon), curry si ghimbir (optional).Eu am gatit in doua vase de lut.Intr-una am pus legumele si citricele(ananas si curmale) si in alt vas roman separat cele 10 bucati de pulpe superioare.Specific ca de aceea am pus si 1 cutie de rosii in suc propriu.

Dupa ce carnea de pui s-a marinat, ungeti cu o lingura de ulei de masline baza vasului de lut si adaugati in straturi felii de telina,pastarnac, cartofi, morcovi, ceapa rosie, usturoi(am pus grauntele intreg de usturoi), 6 curmale, 1 cutie de bucati de ananas,peste care mai presarati din cand in cand boia de ardei dulce.

Peste vasul cu pulpele superioare de pui am pus si cele 2 linguri de suc de lamaie.Se vor baga la cuptorul deja incins si se lasa la foc mediu spre mare pentru 30 de minute si inca 45 de minute la foc mic. Am gatit separat legumele si separat carnea,dupa care le-am combinat la servire.

Pot sa va spun ca aceasta savoare marocana,a iesit un deliciu.Intr-una din farfurii sa nu va mirati,dar unul din baietii mei a dorit si paste,asa ca i-am fiert paste si am servit alaturi de legume si paste.A fost super incantat de combinatie si ne-a spus ca aceste tajine pot fi facute si cu paste.Baiatul meu care ar manca paste si pe sendvich.Incercati acest fel de mancare marocana, nu o sa va para rau este foarte buna.

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tajine,o aroma marocana." nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Legume cu aripi la cuptor