Tarta aperitiv

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 8 Ian 2012 | 3890 vizualizari

 

Reteta e modificata dupa una din Unica :) si e incredibil de gustoasaaa

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 300 gr faina
  • 150 gr unt
  • 300 ml smantana
  • 1 ou
  • 1 vf cutit sare

Umplutura:

  • 2 fire praz
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 100 gr cascaval
  • 200 gr sunca
  • 2 rosii
  • 4 oua
  • 2 lg unt
  • sare, piper
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta aperitiv:

Pentru aluat, amestecam bine toate ingredientele (eu am folosit robotul), apoi formam o bila, o infoliem si o tinem la rece min 30min.


Umplutura:


Calim prazul feliat in unt, apoi adaugam ardeiul taiat fasii si lasam pana se inmoaie, iar la final punem rosiile si lasam sa mai fiarba putin. Separat, batem ouale bine, apoi adaugam cascavalul, sunca taiata cubulete si amestecul calit, cand s-a racit. Condimentam cu sare si piper.


Scoatem aluatul de la rece, il intindem intr-o foaie rotunda cu grosimea de 5mm si il punem in forma rotunda tapetata cu hartie de copt. Punem inca o bucata de hartie de copt peste aluat, umplem cu boabe de fasole/soia etc si dam la cuptor la 190-200C pana cand e coapta aproape de tot inclusiv in mijloc.


Apoi scoatem forma din cuptor, punem umplutura si dam din nou la 180C pana cand se incheaga bine, dar poate sa mai miste putin in mijloc.

 

TIPS-URI

1

Daca o lasam prea mult cu umplutura in cuptor o sa se usuce; nu e problema daca "face mici valuri" in mijloc pt ca oricum se va mai inchega si cand o scoatem din cuptor la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

deyutzky 1

08.01.2012, 23:59

Anamaria7 1

09.01.2012, 12:41

nu-s io de-a beuturii, da' Miha, te cred pe cuvant... parca si eu siimt ca se imbina bine

mena29 1

09.01.2012, 13:08

Foarte tentanta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prosciutto si cascaval