Tarta Bakewell cu prune

de LeBlogPiquant in Prajituri, 11 Noi 2010 | 6352 vizualizari

 

Am cumparat niste prune, hotarata sa fac ceva "tomnatic" :p cu ele, dar nu stiam ce. Asa ca, dupa ce mi-am luat la puricat cartile de bucate, m-am hotarat sa fac tarta asta. Nu e foarte departe de o tarta obisnuita, doar ca intre crema si blat are un strat de gem (eu l-am facut ieri din jumatate din prune - dar daca aveti gata facut cu atat mai bine).

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 100g zahar
  • 100g unt
  • 200g faina
  • 1 ou
  • Pentru gemul de prune
  • 1kg de prune,
  • 100g zahar,
  •  scortisoara, nucsoara, cuisoare si praf de ghimbir.
  • Pentru crema Pentru umplutura,
  • 200 g unt
  • 150 g zahar i
  • 1 fiola de esenta de vanilie,
  • mana de migdale oparite (puteti folosi nuci, sau alte soiuri de alune nesarate),
  • 4 oua, pe ramd,
  • 100 g faina.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Bakewell cu prune:

Aluatul l-am facut din 100g de unt si 100 de zahar, frecate bine impreuna pana cand untul devine light and fluffy, dupa care am adaugat 200g faina si un ou. Am format un aluat elastic (daca e prea umed mai adaugati un pic de faina), l-am invelit in folie alimentara si l-am lasat jumatate de ora in frigider.

500g de prune, am facut un mini-gem aromat - le-am tocat marunt, si le-am fiertimpreuna cu 100g zahar, scortisoara, nucsoara, cuisoare si praf de ghimbir.

Pentru umplutura, am amestecat 200 g unt su 150 g zahar in robotul de bucatatir, pana cand am obtinut o crema spumoasa. Apoi am adaugat 1 fiola de esenta de vanilie, si o mana de migdale oparite (puteti folosi nuci, sau alte soiuri de alune nesarate), apoi 4 oua, pe ramd, si la sfarsit 100 g faina. Am bagat crema la frigider pentru jumatate de ora - asa zicea reteta, and I was in no hurry.

In sfarsit, asamblarea: am intins aluatul si l-am pus in forma de tarta unsa cu unt, apoi l-am uns cu gemul meu aromat, deasupra am pus umplutura cu migdale, si on top of that, prunele ramase, taiate in felii.

Am mai aruncat niste migdale tocate deasupra, si am bagat tarta la cuptor  pentru o ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Bakewell cu prune" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu capsuni