Tarta crema de vanilie si capsune

de Bucatardinpasiune in Prajituri, 20 Mai 2013 | 5220 vizualizari

 

Cu aceasta tartă delicioasă mi-am răsfăţat musafirii anul trecut, de Sfinţii Constantin şi Elena. Au fost foarte încântaţi atât de aspect, dar mai ales de gust. Cred ca voi repeta experienta si anul acesta!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • - 300 gr. făină,
  • - 125 gr. zahăr,
  • - 150 gr. unt,
  • - 2 ouă,
  • - coaja de la o jumătate de lămâie,
  • - un praf de sare.
  • Pentru crema de vanilie:
  • - 500 ml. lapte ,
  • - 5 gălbenuşuri,
  • - 5 linguri de zahăr,
  • - 3 linguri de amidon,
  • - 50 gr. unt,
  • - 1 păstaie de vanilie.
  • Pentru ornat:
  • - 500 gr. căpşune.

Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta crema de vanilie si capsune:

Blatul: Se amesteca faina cu zaharul, sarea, coaja de lamaie, ouale si untul rece taiat cubulete. Se poate folosi un robot de bucatarie pentru o mixare mai rapida, insa eu am folosit mainile. Trebuie sa ne miscam foarte repede, pentru ca untul sa nu se incalzeasca de la temperatura mainilor noastre. Astfel ar rezulta un blat elastic si nu unul sfaramicios.


Formam o bila din aluat, o invelim in folie de plastic si o tinem in frigider minim o jumatate de ora. Apoi intindem aluatul si il asezam in tava de tarta bine unsa cu unt, presand cu varful degetelor. Intepam aluatul cu o furculita, apoi asezam peste el hartie de copt, adaugam orez sau fasole in tava si il coacem 20 - 25 minute.


Crema: Amestecam cu mixerul gălbenuşurile cu zahărul, apoi adăugăm amidonul şi am continuăm mixarea pentru câteva secunde.


Separat am pus într-o crăticioara laptele la încalzit. Am adăugat în el păstaia de vanilie, despicată pe mijloc şi seminţele din ea adunate cu lama cuţitului. Am lăsat pe foc până cand laptele s-a infierbântat, însă fără a atinge punctul de fierbere. Apoi am adăugat laptele puţin câte puţin peste gălbenuşuri, mixând continuu.


Am pus crăticioara pe aragaz, la foc mic, amestecând cu o lingură de lemn. Când a căpătat consitenţa unei budinci, oprim focul si adăugăm untul. Amestecăm până acesta se topeşte.


Lăsăm crema să se racească, iar când mai este doar puţin calduţă o turnăm în aluatul de tartă copt. Aşezam deasupra felii de capşune şi lăsăm la frigider câteva ore sau cât rezistaţi ispitei. Em am lasat-o peste noapte, iar crema a fost de nota 10.


Peste capşune, puteti adăuga miere sau gelatina. Eu am preferat s-o las simplă!


Enjoy!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta crema de vanilie si capsune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

susu 1

24.05.2013, 17:22

arata foaaaaarte bine

gaby_gabytza 1

04.06.2013, 14:22

superba

Krystyan Trendy 1

14.12.2013, 16:09

superba

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de vanilie si banane