Tarta cu afine

de Panacris in Prajituri, 27 Iul 2012 | 2668 vizualizari

 

O tarta delicioasa de sezon!:) Simpla si gustoasa!:)

 

INGREDIENTE

  • unt 300 g, ·
  • zahar 400 g, ·
  • zahar vaniliat 2 plicuri, ·
  • oua 4 bucati, ·
  • praf de copt 1 plic, ·
  • coaja si zeama de la 1 lamaie, ·
  • faina 600 g, ·
  • afine 400 g.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu afine:

Se topeşte untul, apoi se amestecă cu 300 g de zahăr, 1 plic de zahăr vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi coaja de lămâie. Se pun făina şi se amestecă până aluatul devine elastic. Se lasă la rece cca. 30 minute. Mai mult de jumătate din cocă se întinde şi se aşează într-o tavă tapetată cu unt şi făină sau doar cu foaie de pergament. Se pune la copt, în cuptorul preîncălzit, cca. 15 minute, până se albeşte.


Între timp afinele se curata si se amesteca cu 100 g de zahar tos.


După ce s-a albit foaia în cuptor, se scoate şi se pun afinele scurse de zeama lasata.


Din aluatul rămas se fac câteva grilaje, care se pun deasupra prăjiturii. Se unge prajitura cu oul rămas, se presară 1 plic de zahăr vanilat şi se mai introduce la cuptor pentru încă 10 minute.


După ce s-a copt si s/a racit, se presară zahăr pudra din belşug.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

BuburuzaBubu 1

28.07.2012, 09:16

yuuumy

Aurelia 07_07 1

28.07.2012, 12:30

Lau 1

28.07.2012, 12:43

vreau si euuuu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu afine si zmeura