Tarta cu ardei gras si rosii

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 28 Iul 2011 | 4706 vizualizari

 

Ma uitam prin o carte de retete cu leme si am gasit aceasta tarta. Reteta originala contine sunca si nu rosii. Eu am inclocuit sunca cu rosiile deoarece nu aveam sunca … dar voi puteti incerca oricare varianta , depinde cum preferati , eu prefer cu mai multe legume :D . Enjoy !

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 100 gr unt
  • 1 ou
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 200 gr faina
  • Umplutura
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa, curatata si tocata
  • 1 ardei gras (ce culoare doriti - eu am folosit ardei galben), taiat cubulete
  • 2 rosii (marime medie), decojite si taiate cubulete
  • 150 gr urda (sau branza ricotta)
  • 150 gr iaurt simplu
  • 3 oua
  • sare & piper, dupa gust
  • ¼ linggurita busuioc uscat si maruntit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ardei gras si rosii:

1.       Incinge cuptorul la 220°C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de tarta de aprox. 23 cm diametru.

2.       Pentru aluat, amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat omogen.Intinde aluatul si aseaza-l in forma de tarta. Inteapa tarta cu furuclita, din loc in loc. Da la copt pentru 8 minute.

3.       Pentru umplutura, incinge uleiul de masline intr-o tigaie apoi caleste ceapa 2-3 minute. Adauga apoi ardeiul gras si rosiile. Caleste totul 5-6 minute.Intr-un vas, bate branza apoi adauga iaurtul, ouale, busuiocul,sare si piper dupa gust. Intinde legumele peste aluat apoi toarna compozitia cu iaurt. Redu caldura cutorului la 180°. Da totul la copt 40-55 minute pana cand e facuta dar in centru este inca usor moale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ardei gras si rosii" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cosulete de parmesan cu piept de pui si bacon