Tarta cu banane

de Ligia Bxl in Prajituri, 31 Ian 2011 | 2601 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ptr foaia de tarta:
  • 125 gr de unt moale
  • 20 gr de zahar
  • putina sare
  • 1 ou
  • 250 gr de faina
  • ptr caramel:
  • 150 gr de zahar
  • 1/2 esenta de rom
  • 20 gr de unt
  • ptr garnitura:
  • 1,2 kg de banane
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu banane:

Intr-un castron se pune faina impreuna cu untul si se amesteca apoi se adauga zaharul si sarea,apoi oul,se amesteca toate bine,apoi se pune intr-o punga de plastic si se da la rece ptr ceva timp.


Intr-o tava rotunda de tarta se pune zaharul sa se caramelizeze,daca e din metal o puneti direct pe aragaz daca e din silicon o adaugati in cuptor. Dupa ce s-a caramelizat zaharul se adauga untul sa se topeasca, apoi se desfac bananele de coaja si se taie de-a lungul in doua si apoi in jumatati si se aseaza in tava in caramel. Foaia de tarta din frigider se intinde cu ruloul de patiserie si se pune peste banane si se preseaza bine pe margine sa fie bine lipita.Tarta se da la cuptor sa se coaca si dupa ce s-a rumenit se scoate din cuptor si se rastoarna pe platou impreuna cu caramelul.


Se serveste rece cu frisca.Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Cris2711 1

01.02.2011, 17:20

Buna tare

LUK 1

01.02.2011, 20:54

Ligia Bxl 1

01.02.2011, 21:59

cris,luk multumesc ca va place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de toamna cu bureti
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dulceata de gutui

de Ancutsa 5

ieri la 22:37

Desert prajitura cu mere si branza

de Rocsi 9

ieri la 21:36

Dulceata din struguri albi cu vin si coaja de portocala

de Ancutsa 5

ieri la 20:45

Avocado cu ton

ieri la 18:05

Bors de cartofi, dres cu oua si smantana

de RODIMUR 5

pe 14.10 la 23:13

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu banane