Tarta cu banane

de Ligia Bxl in Prajituri, 31 Ian 2011 | 2276 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ptr foaia de tarta:
  • 125 gr de unt moale
  • 20 gr de zahar
  • putina sare
  • 1 ou
  • 250 gr de faina
  • ptr caramel:
  • 150 gr de zahar
  • 1/2 esenta de rom
  • 20 gr de unt
  • ptr garnitura:
  • 1,2 kg de banane
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu banane:

Intr-un castron se pune faina impreuna cu untul si se amesteca apoi se adauga zaharul si sarea,apoi oul,se amesteca toate bine,apoi se pune intr-o punga de plastic si se da la rece ptr ceva timp.


Intr-o tava rotunda de tarta se pune zaharul sa se caramelizeze,daca e din metal o puneti direct pe aragaz daca e din silicon o adaugati in cuptor. Dupa ce s-a caramelizat zaharul se adauga untul sa se topeasca, apoi se desfac bananele de coaja si se taie de-a lungul in doua si apoi in jumatati si se aseaza in tava in caramel. Foaia de tarta din frigider se intinde cu ruloul de patiserie si se pune peste banane si se preseaza bine pe margine sa fie bine lipita.Tarta se da la cuptor sa se coaca si dupa ce s-a rumenit se scoate din cuptor si se rastoarna pe platou impreuna cu caramelul.


Se serveste rece cu frisca.Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Cris2711 1

01.02.2011, 17:20

Buna tare

LUK 1

01.02.2011, 20:54

Ligia Bxl 1

01.02.2011, 21:59

cris,luk multumesc ca va place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere,nuci si scortisoara