Tarta cu banane si budinca de vanilie

de Corinuta in Prajituri, 1 Aug 2011 | 17990 vizualizari

 

Foarte rapida si la facut si la mancat:)) Am facut-o de 2 ori saptamana trecuta!:D

 

INGREDIENTE

Ptr blat:

  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 3 linguri apa fierbinte
  • 1 lingurita praf de copt

Ptr crema:

  • 1 plic budinca vanilie
  • 400 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 70 g unt

Topping:

  • 2 banane
  • 100 g ciocolata
  • 2 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu banane si budinca de vanilie:

Se bat ouale cu zaharul pana se topeste, se adauga apa si se amesteca bine. Se cerne faina cu praful de copt si se adauga la oua amestecand usor cu o spatula. Se unge si se pudreaza o forma ptr tarte, apoi se toarna aluatul in ea si se niveleaza. Se coace 15-20 de minute la foc potrivit, apoi se lasa la racit pe un gratar.


Se pregateste budinca conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se lasa la racit. Cand e aproape rece, se adauga untul moale si se amesteca bine. Se toarna crema de budinca peste blat.


Se decojesc si se feliaza bananele, apoi se aseaza peste crema. Ciocolata topita la micounde si amestecata cu 2 linguri de ulei se toarna peste banane.


Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

deasupra eu am pus o glazura de care nu am fost foarte multumita pentru ca nu avea aderenta la banane :)) ioi! :)) De aceea va sugerez ciocolata topita:P

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu banane si budinca de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

diana_k 1

03.11.2012, 09:31

foarte buna combinatia banane/ ciocolata

Bya Ralu 1

31.01.2013, 21:36

bun

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

31.01.2013, 22:45

Ce deliciosene ai facut aici!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lebar de casa
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Maria