Tarta cu banane si caramel

de ana in Dulciuri, 9 Apr 2010 | 2397 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 1 ou
  • 125 gr unt 
  • 1 jumatate de pahar de zahar
  • 1 jumatate plic praf de copt 
  • Pentru umplutura:
  • 3 Banane 
  • zeama de lamaie
  • 250 gr frisca
  • caramel
  • Pentru caramel
  • 400 gr lapte condensat
  • 100 gr unt
  • 30 gr miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu banane si caramel:

De preferat e sa pregatiti caramelul mai devreme pentru ca trebuie lasat 3 ore la racit (ceea ce eu nu am facut si nu s-a intarit foarte bine_)


Pregatiti aluatul amestecand toate ingredientele si il coaceti intr-o tava de tarta sau de care aveti.Sa nu creasca prea mult puneti o folie de aluminiu peste aluat si puneti cam 500 gr de fasole (dupa vreo 5 minute luati folia cu fasolea ca sa se coaca bine blatul)


Intre timp bateti frisca si o dati la rece,taiti felii bananele si le stropiti cu zeama de lamaie.


Caramel:


Intr-o cratita amestecati ingredientele si fierbeti la foc mic amestecand continu pana capata o culoare maronie (de caramel)


Blatul dupa ce s-a racit il punem intr-o farfurie ,punem un strat de banane,turnam caramelul apoi frisca .Ornam dupa preferinte.


O tinem 3 ore la rece cel putin .La noi nu a rezistat sa stea atat.


Este delicioasa.Am vazut la tv aceasta reteta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu banane si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Dana Cristea - pusikmea 1

12.04.2010, 19:57

arata super

ildikonr52 1

10.09.2010, 15:53

Faina nu se pune in blat? Cred ca este o greseala!

ana 1

14.09.2010, 09:23

Asa este ,am omis faina!Se pune cat cuprinde ,de modificat nu pot s-o mai modific!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Parfait cu biscuiti