Prajitura cu crema de vanilie si jeleu de fructe rosii

de alilianaa in Dulciuri, 2 Mai 2016 | 2471 vizualizari

 

Am vrut sa fie prajitura Napoleon dar intr-o  varianta mai simpla ( aluatul fiind cumparat), dar pana la final am ajuns la ceea ce este prezentat. Bun ...foarte bun.

 

INGREDIENTE

    • un pachet foietaj de 800 g - Linco
    • Crema de vanilie:
    • 1 litru lapte 8 galbenusuri;
    • 4 -5 linguri amidon;
    • 300-350 g zahar ( daca e un zahar care nu indulceste, chiar mai mult);
    • esenta de vanilie;
    • un plic zahar vanilat;
    • 130 g unt,
    • un praf de sare;
    • Jeleul de fructe ( mure, zmeura, capsuni, coacaze rosii si negre, visine):
    • 250 g fructe ;
    • 200 g zahar;
    • doua linguri unt;
    • 250 ml apa,
    • 2 linguri rase amidon + 2 linguri apa rece
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie si jeleu de fructe rosii:

Aluatul de decongeleaza la temperatura camerei. se portioneaza in trei foi care se intind usor cu sucitorul si fiecare foaie se coace pe dosul tavii. Se pun la rece, la final.

 Crema de vanilie: galbenusurile impreuna cu zaharul si un praf de sare se amesteca pana ce devin cremoase. Se incorporeaza si amidonul, peste care se toarna putin care putin laptele. Compozitia se pune pe foc. Se lasa la fiert pana ce ajunge la constenta unei budici. La final se adauga esenta de vanilie si zaharul vanilat. Se trage de pe foc, se lasa sa se racoreasca putin dupa care se incorporeaza untul. Se da la rece.

 Jeleul de fructe: Apa si zaharul se pun pe foc si se lasa la fiert pana se topeste zaharul.Se adauga untul, iar la final se pun fructele. Se lasa sa fiarba impreuna cca 5 minute pana ce fructele isi lasa din culoare, savoare...amidonul se dizolva in putina apa rece, se pune peste fructe si se mai lasa la fiert pana capata consistenta. Nu am folosit niciun alt adaos de arome.

 

Asamblarea: pe o tava se pune o foaie de foietaj de baza, peste ea se pune o parte de crema de vanilie, peste aceasta jeleu de fructe, se pune a doua foaie, crema, jeleu si a treia foaie, crema, jeleu. De-asupra se pun ( optional) stelute de zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie si jeleu de fructe rosii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cruffins umplute cu nuca