Tarta cu banane si pere

de alldaycooking in Dulciuri, 28 Oct 2012 | 926 vizualizari

 

INGREDIENTE

Crusta tartei:

  • 100 gr unt
  • 200 gr faina
  • 1 ou
  • putina sare

Umplutura:

  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 40 gr faina
  • 3 linguri migdale macinate
  • 3 linguri fructoza
  • 1 banana
  • 6 pere mici
  • zahar praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu banane si pere:

Pentru crusta am lasat untul la temperatura camerei pana cand a devenit moale si s-a lucrat usor. Am amestecat untul cu faina, ou si putina sare si am btinut un aluat elastic pe care l-am tinut la frigider 30 de minute. Am impartit aluatul in 2 jumatati pentru ca am folosit 2 tavi cu dimetrul de 19 cm. Fiecare jumatate de aluat am intins-o dandu-i o forma aprox circulara si am asezat-o in tava unsa cu putin ulei. Perele le-am curatat de coaja, le-am taiat in jumatate si am scos casuta cu seminte. Ouale le-am mixat impreuna cu fructoza si lapte, apoi am adaugat faina si migdalele si am amestecat bine pentru a omogeniza. Deasupra aluatului din tava am pus rodelele de jumatate din banana, apoi cate 6 jumatati de para. Am adaugat in fiecare tava jumatate din mixul cu oua. Am copt tartele la 170 grade Celsius pana cand s-au rumenit. Dupa ce s-au racit putin am presarat putin zahar praf.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu banane si pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Panacris 1

28.10.2012, 18:36

Super deliciosenie

Sim0na 1

29.10.2012, 13:06

mm.. super!!

ralu_river 1

01.11.2012, 12:36

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de lapte si cocos