Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Nu am folosit fructe proaspete, am luat congelate de la Auchan, un amestec de mure, capsuni, visine , dar foarte buna a iesit!
Mai intai dezghetam fructele punandu-le intr-o sita sa se scurga.
Facem blatul de biscuiti in felul urmator: punem untul cu zaharul, laptele si puntina sare intr-un vas la foc incet si amestecam continuu pana se topesc untul si zaharul.
Intr-un bol sfaramam biscuitii si turnam lichidul de pe foc asa fierbinte mestecand cu o spatula de lemn pana se patrund toti biscuitii.
Ungem o forma de tarta cu putin ulei si imbracam peretii cu blatul de biscuiti.
Dam forma la cuptor pentru 10 minute la 175 grade, asa cat sa se coloreze putin blatul si sa devina usor crocant, apoi scoatem forma si o lasam la racit.
Siropul de visine(eu am folosit din dulceata, fructele le-am utilizat la alta prajitura), il amestecam cu 1/4 din frisca. Le mixam asa impreuna pana se omogenizeaza bine, nu se vor intari ca frisca, dar se vor ingrosa putin.
Restul de frisca o mixam bine pana se intareste si incepem sa punem putin cate putin din amestecul cu sirop mixand in continuare pana se omogenizeaza totul si se intareste suficient.
Hidratam gelatina in putina apa, apoi o diluam pe foc moale si o turnam imediat in crema rezultata. Rasturnam si o parte din fructele scurse si apoi punem crema peste blatul de biscuiti. Ornam cu fructele oprite si dam la frigider pentru o ora doua pana se intareste bine crema.
A iesit o tarta delicioasa dulce-acrisoara.
1
Pentru cine doreste crema mai dulce, se poate adauga zahar pudra peste fructe si se tin asa cateva ore.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola