Tarta cu blat de biscuiti si fructe asortate

de merisor in Prajituri, 17 Iun 2013 | 15468 vizualizari

 

Nu am folosit fructe proaspete, am luat congelate de la Auchan, un amestec de mure, capsuni, visine , dar foarte buna a iesit!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr biscuiti obisnuiti
  • 250 gr fructe asortate
  • 1 pachet unt
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • sare
  • 500 mL frisca lichida
  • 200 ml sirop de visine
  • 1 plic gelatina(10 gr)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu blat de biscuiti si fructe asortate:

Mai intai dezghetam fructele punandu-le intr-o sita sa se scurga.


Facem blatul de biscuiti in felul urmator: punem untul cu zaharul, laptele si puntina sare intr-un vas la foc incet si amestecam continuu pana se topesc untul si zaharul.


Intr-un bol sfaramam biscuitii si turnam lichidul de pe foc asa fierbinte mestecand cu o spatula de lemn pana se patrund toti biscuitii.


Ungem o forma de tarta cu putin ulei si imbracam peretii cu blatul de biscuiti.


Dam forma la cuptor pentru 10 minute la 175 grade, asa cat sa se coloreze putin blatul si sa devina usor crocant, apoi scoatem forma si o lasam la racit.


Siropul de visine(eu am folosit din dulceata, fructele le-am utilizat la alta prajitura), il amestecam cu 1/4 din frisca. Le mixam asa impreuna pana se omogenizeaza bine, nu se vor intari ca frisca, dar se vor ingrosa putin.


Restul de frisca o mixam bine pana se intareste si incepem sa punem putin cate putin din amestecul cu sirop mixand in continuare pana se omogenizeaza totul si se intareste suficient.


Hidratam gelatina in putina apa, apoi o diluam pe foc moale si o turnam imediat in crema rezultata. Rasturnam si o parte din fructele scurse si apoi punem crema peste blatul de biscuiti. Ornam cu fructele oprite si dam la frigider pentru o ora doua pana se intareste bine crema.


A iesit o tarta delicioasa dulce-acrisoara.

 

TIPS-URI

1

Pentru cine doreste crema mai dulce, se poate adauga zahar pudra peste fructe si se tin asa cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu blat de biscuiti si fructe asortate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (54)

merisor 1

19.06.2013, 13:45

Ruxy, draguta ca intotdeauna!

- TABITA - 1

19.06.2013, 14:06

Minunata

getix 1

19.06.2013, 20:02

o bunatate de tarta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta delfin cu capsuni si banane