Tarta cu blat de biscuiti si fructe asortate

de Merisor in Prajituri, 17 Iun 2013 | 25476 vizualizari

 

Nu am folosit fructe proaspete, am luat congelate de la Auchan, un amestec de mure, capsuni, visine , dar foarte buna a iesit!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr biscuiti obisnuiti
  • 250 gr fructe asortate
  • 1 pachet unt
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • sare
  • 500 mL frisca lichida
  • 200 ml sirop de visine
  • 1 plic gelatina(10 gr)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu blat de biscuiti si fructe asortate:

Mai intai dezghetam fructele punandu-le intr-o sita sa se scurga.

Facem blatul de biscuiti in felul urmator: punem untul cu zaharul, laptele si puntina sare intr-un vas la foc incet si amestecam continuu pana se topesc untul si zaharul.

Intr-un bol sfaramam biscuitii si turnam lichidul de pe foc asa fierbinte mestecand cu o spatula de lemn pana se patrund toti biscuitii.

Ungem o forma de tarta cu putin ulei si imbracam peretii cu blatul de biscuiti. 

Dam forma la cuptor pentru 10 minute la 175 grade, asa cat sa se coloreze putin blatul si sa devina usor crocant, apoi scoatem forma si o lasam la racit.

Siropul de visine(eu am folosit din dulceata, fructele le-am utilizat la alta prajitura), il amestecam cu 1/4 din frisca. Le mixam asa impreuna pana se omogenizeaza bine, nu se vor intari ca frisca, dar se vor ingrosa putin.

Restul de frisca o mixam bine pana se intareste si incepem sa punem putin cate putin din amestecul cu sirop mixand in continuare pana se omogenizeaza totul si se intareste suficient.

Hidratam gelatina in putina apa, apoi o diluam pe foc moale si o turnam imediat in crema rezultata. Rasturnam si o parte din fructele scurse si apoi punem crema peste blatul de biscuiti. Ornam cu fructele oprite si dam la frigider pentru o ora doua pana se intareste bine crema.

A iesit o tarta delicioasa dulce-acrisoara.

TIPS-URI

1

Pentru cine doreste crema mai dulce, se poate adauga zahar pudra peste fructe si se tin asa cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu blat de biscuiti si fructe asortate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (54)

Merisor 1

19.06.2013, 13:45

Ruxy, draguta ca intotdeauna!

Tabita _ 1

19.06.2013, 14:06

Minunata

getix 1

19.06.2013, 20:02

o bunatate de tarta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune